میلیاردر آمریکایی که قرار است تا دقایقی دیگر با نخست وزیر بریتانیا دیدار کند ضمن تاکید بر این موضوع که به هیچ وجه قصد دخالت در انتخابات بریتانیا را ندارد بوریس جانسون را فردی «بسیار قابل» توصیف کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه در بدو ورود به لندن برای شرکت در مراسم هفتادمین سالگرد تاسیس سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو رئیس جمهوری فرانسه، یکی از منتقدان فعلی این پیمان نظامی و امنیتی در غرب را با الفاظی تند مورد حمله قرار داد.
انتقاد شدید رئیس جمهوری آمریکا از مواضع امانوئل ماکرون در خصوص ناتو از جوی تنشآلود میان متحدان غربی این پیمان حکایت دارد که قرار است از روز سه شنبه در لندن برای بررسی چالشها و راهبردهای سازمان در آینده گردهم جمع شوند.
یکی از مهمترین دغدغههای امنیتی کشورهای عضو پیمان ناتو، اتخاذ راهبردی هماهنگ و مشترک برای مقابله با تهدیدهای امنیتی از جمله تهدیدهای تروریستی ناشی از گروههای جهادی است که با اقدام یکجانبه ترکیه به عنوان یکی از اعضاء ناتو در حمله نظامی به شمال سوریه به شدت به چالش کشیده شده است.
این همان مسئلهای است که امانوئل ماکرون آنرا برای انتقاد شدید از وضعیت فعلی پیمان آتلانتیک شمالی دستاویز قرار داد تا سازمان ناتو را به عنوان تشکیلاتی مبتلا به «مرگ مغزی» وصیف کند.
دونالد ترامپ که خود نیز همواره با به چالش کشیدن همراهی اعضاء برای تامین مالی سازمان از جمله منتقدان فعلی ناتو به حساب میآید توصیف همتای فرانسویاش را از وضعیت فعلی ناتو «بسیار توهینآمیز» توصیف کرده و برای پاسخگویی به این انتقاد تند حتی تا سه شنبه شب، زمان نشست رسمی اعضاء در کاخ باکینگهام نیز صبر نکرد.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
فرانسه محتاجترین کشور به ناتو است
رئیس جمهوری آمریکا در بدو ورود به لندن در جریان یک کنفرانس خبری مشترک با ینس استولتنبرگ، دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو رویکرد امانوئل ماکرون نسبت به این پیمان را «بسیار، بسیار شرورانه» و توهینآمیز در قبال بیست و هشت عضو دیگر قلمداد کرد.
آقای ترامپ که قرار است پیش از آغاز رسمی نشست سران ناتو با امانوئل ماکرون دیدار و گفتگو کند در ادامه تاکید کرد که از سخنان رئیس جمهوری فرانسه بسیار متعجب شده است.
دونالد ترامپ همچنین سخنان انتقادآمیز امانوئل ماکرون را برای فرانسه «بسیار خطرناک» توصیف کرد و گفت: «هیچ کس بیشتر از فرانسه به ناتو محتاج نیست.»
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه از تصمیم فرانسه برای وضع مالیات بر غولهای آمریکایی فعال در زمینه فناوری دیجیتال نظیر گوگل و فیسبوک به شدت انتقاد کرد. این درحالی است که کاخ سفید اعلام کرده است که در واکنش به تصمیم الیزه تعرفههای گمرکی بر ۲.۴ میلیارد دلار کالای فرانسوی را تا ۱۰۰ درصد افزایش خواهد داد.
«چین با پول آمریکا قدرتمند شده است»
دونالد ترامپ بخشی دیگر از سخنان خود را به مهمترین رقیب تجاری کشورش اختصاص داد و ابراز امیدواری کرد که کشورش بتواند به توافقی جامع با پکن بر سر مناقشه تجاری موجود دست یابد.
آقای ترامپ در حالی برای توافق تجاری با چین ابراز امیدواری کرده است که تصویب دو لایحه در مجلس نمایندگان آمریکا برای حمایت از حامیان دمکراسی در هنگ کنگ چشم انداز رسیدن به این توافق را دست کم در آیندهای نزدیک در هالهای از ابهام فرو برده است.
دونالد ترامپ با توجه به این موضوع تاکید کرد که برای دستیابی به توافق کامل با پکن باید تا پیروزی احتمالی وی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده صبر کرد.
رئیسجمهوری ایالات متحده که در جمع خبرنگاران سخن میگفت، تاکید کرد: «چین خیلی قدرتمند شده، خیلی قدرتمندتر از گذشته و این کار به شکل گستردهای با پول ایالات متحده انجام شده است.»
آقای ترامپ ادامه داد: «دولت پیشین به چین اجازه داد به چنین نفوذی برسد، من چین را در این زمینه مقصر نمیدانم بلکه رئیسجمهوری پیشین و دولت گذشته را در چنین مسالهای مقصر میدانم. اگر آنها نبودند چنین وضعیتی پیش نمیآمد.»
آینده مبهم در روابط با کره شمالی
دونالد ترامپ همچنین با اشاره به تلاش کشورش برای مهار قدرت موشکی کره شمالی و متقاعد کردن این کشور به دست کشیدن از زرادخانه هستهایاش از کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به عنوان «مرد موشکی» یاد کرد.
رئیسجمهوری ایالات متحده در این خصوص تصریح کرد: «او دوست دارد موشک به هوا بفرستد، ما روابط خوبی با هم داریم. ببینیم در آینده چه پیش میآید.»
آقای ترامپ در ادامه به سخنان اوباما درباره کره شمالی اشاره کرد و افزود: «رئیسجمهور اوباما کره شمالی را مشکل شماره یک خوانده بود، اگر من رئیسجمهور نمیشدم احتمال داشت در آسیا جنگی شکل بگیرد.»
از محکوم کردن سرکوب تظاهرات در ایران تا تاکید بر عدم دخالت در انتخابات بریتانیا
سفر رئیس جمهوری آمریکا به لندن با توجه به جو سیاسی حاکم بر بریتانیا در ۹ روز مانده به انتخابات قانونگذاری در این کشور با دقت و وسواس بسیار بالا از سوی رسانهها و سیاستمداران این کشور دنبال میشود.
بوریس جانسون که مواضع مشترک زیادی با دونالد ترامپ بر سر بسیاری از مسائل جهانی دارد، امیدوار است که با پیروزی در انتخابات پیش رو کلاف سردرگم برکسیت را در نهایت باز کند؛ موضوعی که مردم بریتانیا در سال ۲۰۱۶ با ۵۲ درصد رای موافق خواستار اجرایی شدن آن بودند.
میلیاردر آمریکایی که قرار است روز سهشنبه با نخست وزیر بریتانیا دیدار کند ضمن تاکید بر این موضوع که به هیچ وجه قصد «دخالت» در انتخابات بریتانیا را ندارد، بوریس جانسون را فردی «بسیار قابل» توصیف کرد.
آقای ترامپ علاوه بر فرانسه و بریتانیا در طول نطق بیست و پنج دقیقهای خود به موضوعات دیگری نیز اشاره کرد که از میان آنها میتوان به مسئله اعتراضها در ایران و توافق احتمالی با چین بر سر مناقشات تجاری اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: