NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

محمد باقری: هرگونه تجاوز نظامی «اسارت و شکست» به همراه دارد

محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران
محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران Copyright خبرگزاری خانه ملت
Copyright خبرگزاری خانه ملت
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با اعلام این مطلب یادآور شد که اگر تجاوزی به کشورش صورت گیرد همان برخوردی که با پهپاد آمریکایی و نفتکش بریتانیایی صورت گرفت در انتظار متجاوزان خواهد بود.

آگهی

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران روز سه‌شنبه با هشدار در خصوص هرگونه تهاجم نظامی به کشورش اعلام کرد که نتیجه هرگونه تجاوز به ایران «اسارت و شکست» خواهد بود.

محمد باقری که در جلسه علنی مجلس ایران و در حضور نمایندگان سخن می‌گفت با اعلام این مطلب یادآور شد که اگر تجاوزی به ایران صورت گیرد همان برخوردی که با پهپاد آمریکایی و نفتکش بریتانیایی صورت گرفت در انتظار متجاوزان خواهد بود.

سخنان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح که همزمان با هفته گرامیداشت آغاز جنگ هشت ساله میان ایران و عراق ایراد شده انعکاس گسترده‌ای در برخی از رسانه‌های غربی از جمله خبرگزاری فرانسه داشته است.

محمد باقری در بخش دیگری از سخنان خود به رابطه ایران و کشورهای همسایه اشاره و تاکید می‌کند که اگر رقبای منطقه‌ای در کنار ایران قرار گیرند این مسئله به ثبات و امنیت بیشتر در منطقه کمک می‌کند.

سرلشگر باقری در این خصوص خطاب به کشورهای همسایه تصریح می کند: «با شما دشمنی نداریم و کشورهایی مانند عربستان و امارات کشورهای اسلامی هستند که راه را گم کرده‌اند و باید کنار ایران قرار بگیرند تا امنیت منطقه حفظ شود. اگر ما امروز در ایران صنعت دفاعی مستقل داریم این‌ها متعلق به جهان اسلام است و همه بدانند که امنیت منطقه با همکاری کشورهای منطقه تأمین می‌شود.»

این سخنان در حالی ایراد می شود که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نیز پیش‌تر از طرحی موسوم به امید برای تامین امنیت در منطقه خلیج فارس و دریای عمان با مشارکت کشورهای منطقه یاد کرده و گفته بود که جزئیات این طرح را در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تشریح خواهد کرد.

رئیس جمهوری ایران در اشاره‌ای کلی به این طرح در خصوص ویژگی‌های آن توضیح داده بود: «ما در این طرح که با همراهی و همکاری کشورهای منطقه انجام می‌شود به دنبال همکاری دسته‌جمعی درون منطقه خلیج فارس برای امنیت منطقه هستیم و می‌خواهیم همه کشورهای منطقه در این مسیر مشارکت و همکاری داشته باشند و ابعاد مختلف آن را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهیم کرد.»

موضع مقامات ایرانی در خصوص لزوم همکاری‌های منطقه‌ای برای تامین ثبات در خلیج فارس در حالی مطرح می‌شود که با تحولات اخیر به خصوص حملات پهپادی و موشکی به تاسیسات نفتی عربستان سعودی تنش‌ها در منطقه بالا گرفته است. ریاض و بسیاری از متحدان غربی‌اش از جمله آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرده‌اند، اتهامی که همواره از سوی تهران رد می شود.

بیشتر بخوانید:

از سوی دیگر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در گفتگوی اخیر خود با شبکه سی ان ان تاکید کرده بود که هرگونه حمله نظامی از سوی عربستان سعودی و آمریکا به کشورش به یک «جنگ تمام عیار» منجر خواهد شد.

وزیر امور خارجه ایران در این خصوص تصریح کرد: «ما خواهان جنگ نیستیم و تمایلی برای رویارویی نظامی نداریم اما وقتی موضوع دفاع از سرزمینان در میان باشیم هرگز تعلل نخواهیم کرد.»

این در حالیست که دولت عربستان روز سه شنبه بار دیگر جامعه بین‌المللی را به مقابله با آنچه «رفتار متجاوزانه و اقدامات خرابکارانه ایران» در منطقه قلمداد شده، فراخواند.

نخستین صادر کننده جهانی نفت اعلام کرده است که شواهد و مدارکی در اختیار دارد که نشان می‌دهد حملات چهاردهم سپتامبر به تاسیسات آرامکو کار شبه‌نظامیان یمنی نبوده و از سوی ایران طراحی و اجرا شده است.

خبرگزاری رسمی عربستان سعودی نیز با انتشار گزارشی به نقل از ملک سلمان، پادشاه این کشور از حملات یاد شده به عنوان نشانه‌های بالاگرفتن تنش و بحران در منطقه یاد کرده است.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

عربستان به دنبال ایجاد ائتلاف علیه ایران در مجمع عمومی سازمان ملل است

امارات عربی متحده به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس پیوست

ترفند جدید ریاض برای رونق صنعت گردشگری در عربستان سعودی