رهبران طالبان ماه آوریل گذشته با اعلام اینکه صلیب سرخ جهانی و سازمان جهانی بهداشت در جریان عملیات واکسیناسیون دست به فعالیت های «مشکوک» زده و اقداماتی فراتر از ماموریت اعلام شده خود انجام داده اند، فعالیت نهاد های بین المللی یاد شده را در خاک افغانستان ممنوع اعلام کرده بود.
طالبان روز یکشنبه ۱۵ سپتامبر با لغو ممنوعیت وضع شده بر فعالیت سازمان صلیب سرخ در افغانستان اعلام کرد که برای عملیات بشردوستانه این نهاد بین المللی در مناطق تحت کنترل خود تضمین امنیتی می دهد.
رهبران طالبان ماه آوریل گذشته با اعلام اینکه صلیب سرخ جهانی و سازمان جهانی بهداشت در جریان عملیات واکسیناسیون دست به فعالیت های «مشکوک» زده و اقداماتی فراتر از ماموریت اعلام شده خود انجام داده اند، فعالیت نهاد های بین المللی یاد شده را در خاک افغانستان ممنوع اعلام کرده بودند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان روز یکشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: «امارت اسلامی تضمین های امنیتی پیشین برای فعالیت کمیته بین المللی صلیب سرخ را در خاک افغانستان باز می گرداند و از کلیه مجاهدین می خواهد زمینه لازم را برای فعالیت صلیب سرخ جهانی و تامین امنیت کارکنان و نیز تجهیزات این سازمان فراهم کنند.»
با این وجود طالبان که به تازگی بر سر صلح در افغانستان با آمریکا به توافقی ناتمام دست یافته، در این بیانیه اشاره ای به لغو ممنوعیت برای فعالیت سازمان بهداشت جهانی نکرده است.
کمیته بین المللی صلیب سرخ و سازمان جهانی بهداشت هنوز در خصوص موضع جدید طالبان در بازگرداندن تضمین های امنیتی برای فعالیت های بشر دوستانه واکنشی ارائه نکرده اند.
سازمان جهانی بهداشت پیشتر کمپینی برای واکسیناسیون کودکان در افغانستان به راه انداخته بود. بر اساس گزارش این سازمان افغانستان از معدود کشورهای جهان به شمار می رود که بیماری فلج اطفال هنوز در آن همه گیر است.
گروه ها و سازمان هایی که به امدادرسانی و فعالیت بشر دوستانه در افغانستان اقدام می کنند تاکید دارند که هیچ جهت گیری سیاسی در معادلات افغانستان ندارند. کمیته بین المللی صلیب سرخ از جمله این نهادها محسوب می شود که به بی طرفی در مناقشات شهرت یافته است.
طالبان در حال حاضر کنترل کامل و یا جزئی حدود نیمی از ۴۱۰ ناحیه از خاک افغانستان را در دست دارند.