ورود دانشجوی فلسطینی هاروارد به آمریکا به دلیل پستهای دوستانش رد شد

یک دانشجوی فلسطینی که از دانشگاه هاروارد آمریکا پذیرش گرفته بود در فرودگاه بوستون مورد بازجویی ماموران اداره مهاجرت قرار گرفت و به دلیل پستهای ضد آمریکایی دوستانش در شبکههای اجتماعی، از ورود به خاک این کشور باز ماند.
اسماعیل اجاوی ۱۷ ساله که قرار بود کلاسهایش را از روز سهشنبه آغاز کند به روزنامه دانشجویی هاروارد کرامسون گفته است که ماموران مهاجرتی برای ساعتها او را مورد بازجویی قرار دادند و خواستار دسترسی به تلفن و کامپیوترش شدند.
این دانشجوی فلسطینی که در لبنان زندگی می کند گفته است که قبل از بررسی تلفن و کامپیوترش از او درباره اعتقادات و اعمال مذهبیاش سوال پرسیدهاند.
اسماعیل گفته است که بعد از گذشت ۵ ساعت در دفتر اداره مهاجرت، یک افسر او را به اتاقی فراخوانده و بر سرش فریاد کشیده است و گفته است که دوستانش در شبکههای اجتماعی پستهای ضد آمریکایی منتشر کردهاند.
اسماعیل میگوید او به مامور اداره مهاجرت توضیح داده است که شخصا هیچ پست سیاسی منتشر نکرده است و مسئول پستهای دیگران نیست.
با این حال مامور اداره مهاجرت آمریکا ویزای این دانشجو را لغو و به او گفتهاند که به لبنان بازگرداننده میشود. این اداره گفته است که اسماعیل مجاز به ورود به خاک آمریکا نیست.
وب سایت تلگراف بریتانیا نوشته است که مقامات دانشگاه هاروارد با خانواده این دانشجو و همچنین مقامات آمریکایی در ارتباطند تا مشکل او را در روزهای آینده حل کنند.
اداره مهاجرت آمریکا حاضر به پاسخگویی درباره اینکه به چه دلیل خاصی این دانشجو از ورود به آمریکا منع شده، نشده است.
این دانشجوی فلسطینی میگوید که یک وکیل مهاجرت در حال کار بر روی پرونده اوست تا او بتواند هفته آیند بر سر کلاس درس حاضر شود.
وزارت خارجه آمریکا در سال ۲۰۱۹ دستورالعملی منتشر کرد که طبق آن افراد متقاضی ویزای ورود به ایالات متحده باید شناسههای کاربریشان در شبکههای اجتماعی، ایمیل و تلفن خود را ارائه کنند اما اینکه فردی که ویزای آمریکا گرفته در فرودگاه مورد بررسی مجدد قرار گیرد و به دلیل پستهای دوستانش بر روی شبکههای اجتماعی از ورود به آمریکا باز بماند، از موارد غیر معمول به شمار میرود.
مقررات و شرایط جدید برای صدور ویزا به منظور تحقق شعارهای انتخاباتی دونالد ترامپ مبنی بر سختگیری در قبال ورود افراد خارجی پرخطر به ایالات متحده اعمال می شود. با این حال نهادهای مدنی مدافع آزادی در این کشور، مقررات و شرایط جدید دولت آقای ترامپ برای صدور ویزا را نقض آشکار حریم خصوصی افراد می خوانند.