ایران روز پنجشنبه ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) از یک سامانه موشکی بومی رونمایی کرد که طبق گفته و ادعای مسئولان دفاعی ایران، این سامانه ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و رقیبی برای سامانه موشکی اس-۳۰۰ روسیه محسوب میشود.
ایران روز پنجشنبه ۲۲ اوت (۳۱ مرداد) از یک سامانه موشکی بومی رونمایی کرد که طبق گفته مسئولان دفاعی ایران، این سامانه ۳۰۰ کیلومتر برد دارد و رقیبی برای سامانه موشکی اس-۳۰۰ روسیه محسوب میشود.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران از این سامانه رونمایی و دستور الحالق آن را به شبکه پدافند هوایی ایران صادر کرد.
طبق گزارش رسانههای ایران، این سامانه بومی پدافند هوایی باور ۳۷۳ نام دارد و قسمتهای مختلف آن شامل لانچر، رادار جستجوگر، رادار ردگیر، موشک صیاد ۴ و مرکز فرماندهی و کنترل است.
مسئولان دفاعی ایران میگوید این سامانه قادر است اهداف هوایی را با اصابت مستقیم موشک یا با اصابت ترکشهای سرجنگی موشک ساقط کند و مانع ورود اهداف هوایی به محدوده عملیاتی خود شود.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران ایران ساخت سامانه باور ۳۷۳ را پس از عدم تعهد روسیه به اجرای قرارداد فروش سامانه پدافندی اس-۳۰۰ عنوان کرد و نوشت که برای نخستین بار در سال ۱۳۹۰ فرمانده وقت قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا به ساخت این سامانه اشاره کرده و گفته بود: «در همان ابتدا و زمانی که اولین بحثها مبنی بر تحویل ندادن اس-۳۰۰ مطرح شد و نفرات ما هنوز در روسیه دوره میدیدند، مقام رهبری به وزارت دفاع دستور دادند که بروید و خودتان این کار را ملی کنید و از آن زمان این کار در دستور کار قرار گرفت.»
البته در سال ۲۰۱۶ میلادی (۱۳۹۵)، روسیه یک سال پس از توافق هستهای، پس از چندین سال تاخیر سامانه موشکی اس-۳۰۰ را طبق قرارداد به ایران بهطور کامل تحویل داد.
طبق نوشته رسانههای ایران، موشک مورد استفاده در سامانه باور۳۷۳ از نوع صیاد-۴ بوده است قادر به انهدام اهداف در فاصله ۲۰۰ کیلومتری و در ارتفاع ۲۷ کیلومتری خواهد بود.
حسن روحانی: سامانه باور ۳۷۳ به سامانه اس-۴۰۰ نزدیک است
رئیس جمهوری ایران در این مراسم درباره سامانه باور ۳۷۳ گفت: «اگر بخواهیم سامانه پدافند هوایی جدید را با پدافند هوایی معروف اس ۳۰۰ و اس ۴۰۰ مقایسه کنیم، سامانه ای است که از اس ۳۰۰ قوی تر و به اس-۴۰۰ بسیار نزدیک است.»
امیر حاتمی: تمام موشکهای تولیدی ما دقیق و نقطهزن هستند
امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران نیز امروز مدعی شد که تمام موشکهای تولیدی ایران، دقیق و نقطهزن هستند. وی افزود: «در حوزه موشکی هیچ نوع موشکی با سر جنگی غیر متعارف طراحی نکردهایم و خود را متعهد میدانیم تنها با سر جنگی متعارف مؤلفه بازدارندگی کشور را حفظ کنیم.»
پیش از این بارها کشورهای اروپایی و غربی، نسبت به آزمایشهای موشکی ایران مخصوصا موشکهای بالستیک انتقاد کردهاند و خواستار انجام مذاکرات جدید درباره برنامه موشکی ایران شدند اما مقامهای ایران میگویند که آزمایشهای موشکی در راستای منافع ملی این کشور است.
کشورهای غربی معتقدند مطابق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد، ایران حق «هیچ فعالیتی مرتبط با موشکهای بالستیک طراحیشده با قابلیت حمل تسلیحات هستهای» را ندارد.
اما مقامهای ایران در پاسخ به این انتقادها گفتهاند که هیچ بخشی از «قطعنامه ۲۲۳۱»، ایران را از برنامه موشکی متعارف و دفاعی و کاربردهای علمی منع نکرده است.
بیشتر بخوانید: