اولاف شولتز، معاون صدراعظم و وزیر دارایی آلمان، روز چهارشنبه ۳۱ ژوئیه درباره درخواست ایالات متحده برای پیوستن این کشور به ائتلاف نظامی در تنگه هرمز بسیار تردید دارد.
اولاف شولتس، معاون صدراعظم و وزیر دارایی آلمان، روز چهارشنبه ۳۱ ژوئیه درباره درخواست ایالات متحده برای پیوستن این کشور به ائتلاف نظامی در تنگه هرمز بسیار «تردید» دارد.
وی به تلویزیون زد.دی.اف گفت اهمیت دارد که از افزایش تنش نظامی در منطقه اجتناب شود و چنین عملیاتی خطر کشیده شدن به سمت یک درگیری بزرگتر را به همراه دارد. از این رو گمان نمیکند که این اقدام فکر خوبی باشد.
سفیر آمریکا در برلین روز سهشنبه گفته بود ایالات متحده به طور رسمی از آلمان درخواست کرده است تا در عملیات حفاظت از تنگه هرمز و «مقابله با تجاوزکاری ایران» به فرانسه و بریتانیا بپیوندد.
یوهان وادفول، یک مقام ارشد وزارت خارجه آلمان و از نمایندگان حزب دموکرات مسیحی، نیز روز گذشته با انتقاد از سیاستهای تازه بریتانیا در همسویی با آمریکا گفته بود ایالات متحده مسیر کاملا متفاوتی از مسیر اتحادیه اروپا در پیش گرفته است.
پیشتر ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد فرماندهی مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا، اعلام کرده بود که این کشور امیدوار است طی دو هفته آینده به کمک متحدانش از جمله بریتانیا ائتلافی نظامی در منطقه خلیج فارس برای حفاظت از آبهای استراتژیک ایران و یمن تشکیل دهد.
گفته میشود در چارچوب این طرح، آمریکا نقش فرماندهی، کنترل و نظارت بر فعالیتهای نیروهای ائتلاف را برعهده خواهد داشت و کشورهای متحد در ائتلاف نیز کار گشتزنی دریایی در کنار کشتیهای فرماندهی آمریکا و اسکورت کشتیهای تجاری را انجام خواهند داد.
امروز چهارشنبه همچنین نشست مشترکی با حضور آمریکا، بریتانیا و دیگر متحدان این کشورها به منظور بحث درباره تشکیل ائتلاف نظامی در خلیج فارس در بحرین برگزار میشود.
نزدیک به یک پنجم نفت جهان از مسیر تنگه هرمز منتقل میشود و ایران تا کنون بارها تهدید کرده درصورتی که نتواند نفت خود را صادر کند، این تنگه را خواهد بست. این در حالی است که بنابر آخرین گزارش ها صادرات نفت ایران در ماه ژوئیه به حدود ۱۰۰هزار بشکه سقوط کرده است.
تقویت امنیت رفت و آمد کشتیها در تنگه باب المندب که دریای سرخ را به خلیج عدن و دریای عرب متصل میکند نیز برای آمریکا و متحدانش از اهمیت برخوردار است.
علاوه بر کالاهای تجاری، روزانه نزدیک به ۴ میلیون بشکه نفت از مسیر باب المندب به اروپا، ایالات متحده و آسیا منتقل میشود و آمریکا همچنین عربستان سعودی و امارات متحده عربی از حملات حوثیهای یمن در حوالی این تنگه نگران هستند.
تصمیم برای ایجاد این ائتلاف بویژه پس از آن گرفته شد که شماری از تانکرهای نفتی در ماههای مه و ژوئن در نزدیکی تنگه هرمز مورد حمله قرار گرفتند و ایران یک پهپاد تجسسی آمریکا را نیز در این منطقه سرنگون کرد.
بیشتر بخوانید: