دولت روسیه سرانجام پس از سه روز پذیرفت که زیردریایی سانحه دیده در آب های اقیانونس منجمدشمالی هسته ای بوده است.
سرانجام پس از سه روز ولادیمیر پوتین اعلام کرد که زیردریایی سانحه دیده در آب های اقیانونس منجمدشمالی یک زیردریایی با سوخت هسته ای بوده است.
رئیس جمهوری روسیه از وزیر دفاع خواست تا درباره بخش هسته ای این زیردریایی به دولت اطمینان بدهد.
در پاسخ سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه تاییدکرد که زیردریایی سانحه دیده روسیه هسته ای بوده و بدلیل حریق در بخش باتری هایش دچار سانحه شده است. وی اعلام کرد که بخش هسته ای این زیردریایی در هنگام سانحه از بدنه جداشده و آسیبی ندیده است. البته سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، بطور مشخص نوع و مدل زیردریایی را عنوان نکرد.
بسیاری از منتقدان کرملین، در دو روز گذشته، دولت روسیه را متهم کردند که درباره علت مرگ ۱۴ ملوان زبده نیروی دریایی این کشور و زیردریایی که در آن بوده اند اطلاعات درستی ارائه نکرده و پنهان کاری می کند. ۱۴ تن از خدمه و ملوانان زبده این زیردریایی اتمی و نظامی بدلیل وقوع آتش سوزی روز دوشنبه درگذشتند.
برخی از رسانه های روس منتقد دولت، حتی نوع ارائه گزارش درباره این سانحه را با فاجعه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶ و در دوران اتحاد جماهیر شوروی مقایسه کردند.
بخش عمده نگرانی ها از گسترش مواد رادیواکتیو در اقیانوس منجمدشمالی محل حادثه این زیردریایی است. البته نروژ که با روسیه مرز دریایی دارد و این اتفاق در اعماق نزدیک به خط مرزی این کشور رخ داده است اعلام کرد که هنوز هیچ ردی از اثرات رادیواکتیو در آب های نزدیک به محل سانحه پیدا نشده است.
درست پس از اعلام این سانحه، وبسایت روسی «آر بی سی» در گزارشی ادعا کرد که این زیردریایی اتمی مدل «آ اس ۱۲لوشاریک» بوده است. این زیردریایی در سال ۲۰۰۳ برای اولین بار به آب انداخته شد.
آخرین بار در سال ۲۰۰۸ میلادی بود که به دلیل نقض فنی در زیردریایی دیگری از ارتش روسیه، ۲۰ نفر جان خود را از دست دادند. اما بیشترین تلفات مربوط به انفجار و غرق شدن زیردریایی اتمی کورسک درسال ۲۰۰۰ بود. ۱۱۸ تن از نظامیان روسیه در جریان این سانحه جان باختند.