یک روباه قطبی ماده با طی مسیری به طول بیش از ۳۵۰۰ کیلومتر از نروژ تا شمال کانادا در عرض ۷۶ روز دانشمندان را به حیرت واداشته است.
یک روباه قطبی ماده با طی مسیری به طول بیش از ۳۵۰۰ کیلومتر از نروژ تا شمال کانادا در عرض ۷۶ روز دانشمندان را به حیرت واداشته است.
محققان مرکز قطبی نروژ که روباه را به یک ردیاب ماهوارهای مجهز کرده بودند میگویند مسیری که او از زادگاهش تا زیستگاه جدید پیموده است، یکی از طولانیترین مسیرهای مهاجرتی است که تا کنون میان گونههای جانوری ثبت شده است.
مطابق دادهها این روباه قطبی در روز ۲۶ مارس ۲۰۱۸ جزیره اسپیتسبرگن در شمال نروژ را ترک کرده است و با عبور از روی یخ های شناور اقیانوس منجمد شمالی دو ماه و نیم بعد به کانادا رسیده است.
اوا فوگلی، محقق این موسسه، میگوید تیم تحقیقاتی آنچه را به چشم میدیدهاند باور نمیکردند.
نتایج بررسی حرکت این روباه به تازگی در نشریه «تحقیقات قطبی» به چاپ رسیده است.
مطابق اطلاعات استخراج شده از ردیاب ماهواره ای، این روباه به طور متوسط روزی ۴۶.۳ کیلومتر راه رفته است و آنچه از همه تعجببرانگیزتر است رکورد این روباه در پیمودن ۱۵۵ کیلومتر تنها در یک روز است. با ثبت این میزان جابجایی، رکورد طولانیترین مسیر طی شده توسط این گونه جانوری در یک روز شکسته شد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
آهنگ حرکت این روباه قطبی نیز سریعترین آهنگ حرکتی است که توسط این گونه جانوری ثبت شده است. ۱.۴ برابر بیشتر از رکورد قبلی که توسط یک روباه قطبی نر در آلاسکا ثبت شده بود.
از آنجایی که دستگاه ردیاب این روباه قطبی در ۶ فوریه ۲۰۱۹ از کار افتاده است، محققان از مکان فعلی او بیخبرند.
دانشمندان میگویند مهاجرت این ماده روباه احتمالا متاثر از تغییرات اقلیمی و بروز کمبود منابع در زیستگاه قدیم بوده است. عاملی که باعث شده است تا این حیوان به جستجوی زیستگاه جدید رو آورد.
بیشتر بخوانید: