انتخابات اروپا؛ نگرانی برکسیتی در ایرلند و پیشتازی عوامگرایان در چک

جمهوری چک تنها کشور اروپاست که انتخابات در آن در دو روز برگزار میشود.
انتخابات در دو جمهوری کوچک اروپایی در حالی آغاز شد که هر کدام در سطح خود دچار برخی نگرانیها و بحران های داخلی هستند.
انتخابات ایرلند زیر سایه برکسیت و استعفای ترزا می
انتخابات در جمهوری ایرلند تقریباً همزمان با اعلام استعفای ترزا می، نخست وزیر بریتانیا آغاز شد.
روز جمعه چشم اروپاییها از جمله به رأی دهندگان ایرلندی دوخته شد که با نگرانی از رویدادهای مرتبط با برکسیت و حواشی استعفای ترزا می، قرار است تکلیف ۱۱ کرسی از سهمیه خود در پارلمان اروپا را مشخص کنند. است سهمیه در غیاب بریتانیا به زودی به ۱۳ کرسی خواهد رسید.
در اروپا برکسیت بیش از همه به ایرلندیها مربوط میشود زیرا استعفای خانم می به دلیل به انجام نرسیدن برکسیت ممکن است به سختگیری دولت لندن در مرز دو ایرلند و اجرای «برکسیت سخت» بینجامد.
ایرلند در پی آن است که در دوران پسابرکسیت پیوندهای خود با اتحادیه اروپا را بیشتر کند تا بدین روش به رشد اقتصادی خود شتاب دهد.
مردم ایرلند روز جمعه همزمان با انتخابات اروپا در یک همهپرسی برای اصلاح قانون سنتی طلاق نیز شرکت میکنند.
انتخابات چک در سایه اعتراض گسترده به فساد
مردم جمهوری چک روز جمعه در حالی به پای صندوق های رأی رفتند که فضای سیاسی در این کشور زیر سایه اعتراض های اخیر به پرونده فساد مالی نخست وزیر، آندری بابیش تیره شده است.
روز سه شنبه گذشته دهها هزار نفر در پراگ، پایتخت جمهوری چک در اعتراض به انتصاب وزیر جدید دادگستری این کشور راهپیمایی کردند. معترضان میگویند که رئیس جمهوری یکی از نزدیکان خود به نام ماری بنسوا را به سمت وزیر دادگستری گمارده تا پرونده اختلاس نخست وزیر را مختومه کند. یکی از اتهامهای مطرح شده در پرونده بابیش اختلاس از یارانههای اتحادیه اروپاست.
با وجود اعتراض های گسترده ای که از روز ۱۱ اردیبهشت پراگ و شهرهای دیگر جمهوری چک را فرا گرفته، حزب متبوع نخست وزیر میلیاردر از جناح راست افراطی در نظرسنجیها از سایر احزاب پیش است.