مبل قرمز یورونیوز در رومانی؛ از مشکل مهاجرت تا «سیلیکون ولی» اروپا

برنامه مبل قرمز یورونیوز در ادامه سفرهای خود به دور اروپا که در آستانه برگزاری انتخابات پارلمان اروپا انجام میشود، به رومانی رفته است.
انتخابات پارلمان اروپا قرار است روز ۲۶ مه (پنجم خرداد) برگزار شود. یورونیوز تلاش میکند با تهیه برنامه مبل قرمز یورونیوز مخاطبان خود را در جریان نظرات و دغدغههای شهروندان اتحادیه اروپا قرار دهد.
در هفتههای گذشته برنامه مبل قرمز یورونیوز به پرتغال، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، یونان و بلغارستان رفت.
بیکاری کم در عین فقر زیاد در رومانی
رومانی بهعنوان کشوری با پیشینه کمونیستی، اقتصاد خود را از زمان ورود به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۷ تغییر داده است. نرخ بیکاری در این کشور همیشه پایین بوده است اما با این حال، نابرابری درآمدی همچنان قابل توجه است بهطوریکه حدود یک سوم جمعیت این کشور در فقر زندگی میکنند و زیرساختهایی مانند شبکه راهها همچنان با مشکلاتی روبرو است.
این کشور همچنین از نظر جمعیتی به سرعت در حال پیر شدن است و تعداد زیادی از جوانان رومانیایی کشور را در جستوجوی دستمزد بیشتر در نقاط دیگر اروپا ترک میکنند.
یک شهروند رومانیایی به یورونیوز میگوید: «اتحادیه اروپا میتواند تا جایی که در توان دارد به ما کمک کند اما اگر ما نتوانیم به خودمان کمک کنیم، (کمک آنها) به هیچ دردی نمیخورد.»
بیشتر بخوانید:
- مبل قرمز یورونیوز؛ این هفته پای حرف جلیقه زردها
- رایدهندگان ایتالیایی بر روی مبل قرمز یورونیوز از دغدغههای خود میگویند
- پرتغالیها روی مبل قرمز یورونیوز از انتخابات پارلمان اروپا میگویند
- انتخابات پارلمان اروپا؛ اسپانیاییها روی مبل قرمز یورونیوز از اقتصاد و سیاست کشورشان میگویند
- مبل قرمز یورونیوز در بلغارستان؛ شهروندان از وضعیت اقتصادی شکایت میکنند
رومانی یکی از سریعترین اقتصادهای رو به رشد اتحادیه اروپا را دارد اما این کشور هنوز نتوانسته است مشکلات مربوط به مهاجرت را برطرف کند چرا که بسیاری از کارگران و جوانان متخصص، کشور را در جستوجوی فرصتهای بهتر ترک میکنند. طبق گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸، رومانی بیشترین نرخ مهاجرت را در بین کشورهای اتحادیه اروپا دارد به طوری که از سال ۱۹۹۰ تاکنون دو میلیون و ۶۵۰ هزار نفر از رومانی مهاجرت کردهاند که ۲۰ درصد از جمعیت فعال این کشور را شامل میشود.
در منطقه تاریخی ترانسیلوانی در شهر رشنو، ۱۵ هزار نفر ساکن هستند و کسب و کارهای کوچک قصد عرضه کارهای خود را دارند اما مسئول یکی از این کسب و کارها به یورونیوز میگوید: «کار کردن بسیار دشوار است چراکه بسیاری از افراد متخصص نیستند. شما آنها را استخدام میکنید. به آنها آموزش میدهید که کارها را چگونه انجام دهند و آنها میگذارند میروند چرا که احساس میکنند خارج از کشور برای آنها بهتر است.»
یورونیوز در روز سوم سفر خود، به شهر میرکورا چو رومانی میرود. در خارج از این شهر تیم فوتبال چیکسردا که توسط مجارستان تامین مالی میشود مستقر است.
آتیلا کوروس یکی از بازیکنان این تیم به یورونیوز میگوید: «وضعیت کمی برای مجارها مشکلتر است. چون ما در این کشور در اقلیت هستیم و تمام تیمهای رومانیایی خواهان نمایش بهتر مقابل مجارها هستند. آنها میخواهند نتیجه بهتری را کسب کنند.»
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
شهر کلوژ نپوکای رومانی، «سیلیکون ولی» اروپا
اما شهر کلوژ نپوکای رومانی را «سیلیکون ولی» اروپا مینامند، جایی که همه موضوعات مربوط به حوزه فناوری اطلاعات را میتوان در این شهر پیگیری کرد و از نزدیک دید.
آدرین کوزما که در این حوزه فعالیت میکند، درباره میزان دستمزدها به یورونیوز میگوید: «تقریبا دستمزدهای یکسانی به مانند سایر کشورهای اتحادیه اروپا یا کشورهای دیگر داریم.»
او زمانی به مهاجرت فکر میکرد اما هم اکنون نظرش تغییر پیدا کرده است: «هم اکنون همه چیز در کلوژ مناسب است حتی افرادی از دیگر کشورها برای کار در حوزه فناوری اطلاعات به اینجا میآیند.»
دوربین یورونیوز در آخرین روز سفر خود در رومانی به سمت روستای مرزی اشوتتهالوم حرکت کرد جایی که این روزها برخلاف سال ۲۰۱۵، بسیار آرام است. در آن سال این مکان به یکباره به خط مقدم بحران مهاجرت در اروپا تبدیل شد.
یکی از ساکنان محلی به یورونیوز میگوید که مهاجران در آن زمان، آسیبهای کوچکی وارد کردند و مثلا گیاهان را لگد مال میکردند. او میگوید: «این مسائل در آن زمان بیشتر شبیه یک دلخوری کوچک بود تا این که مثل مشکلات فعلی باشد.»