رهبر اپوزیسیون ونزوئلا در گفتگو با فرانس پرس بدون اشاره مستقیم به احتمال مداخله نظامی خارجی که وی از آن به عنوان یک گزینه «بحث برانگیز» یاد کرده از هرگونه «همکاری کشورهای خارجی برای فائق آمدن بر بحران بی سابقه» حاکم بر کشورش استقبال کرده است.
خوان گوایدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا که به تازگی درفراخوانی عمومی اما ناکام خواهان شورش عمومی مردم کشورش و پیوستن نظامیان بلند پایه به صف مخالفان نیکلاس مادورو شده بود اینک از برخی بدعهدی ها سخن می گوید.
رئیس جمهوری خودخوانده ونزوئلا در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه یکی از دلایل ناکامی خیزش اخیر اعتراضی تحت رهبری خود را عمل نکردن برخی ها به قول و وعده از پیش داده شده برای همراهی با فراخوان شورش بر ضد دولت حاکم در این کشور اعلام کرده است.
رهبر مخالفان دولت ونزوئلا در عین حال در این گفتگو تاکید کرده است که زمان «تغییر» در کشورش بسیار نزدیک است.
آقای گوایدو در این گفتگو ضمن طرح نکات مختلف در باره فراخوان عمومی روز ۳۰ آوریل، ورود به یک پایگاه نظامی در حومه کاراکاس، قرار گرفتن در کنار لئوپولد لوپز، دیگر چهره سرشناس اپوزیسیون و همراهی چندین تن از سربازان ارتش با جنبش اعتراضی که در جهت حمایت از وی صورت گرفته است به دلایل ناکامی در رسیدن به نتیجه دلخواه اشاره و تاکید می کند: «برخی افراد به آنچه وعده داده بودند، عمل نکردند....اما این بدان معنی نیست که آنها در آینده نزدیک نیز اینگونه عمل کنند.»
خوان گوایدو بیست و سوم ژانویه در اقدامی خبرساز خود را به عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا معرفی کرد و سوگند ریاست جمهوری خواند. این اقدام برغم آنکه حمایت بیش از پنجاه کشور جهان را به همراه داشت اما خللی در صفوف ارتش و نظامیان ایجاد نکرد. فراخوان روز سه شنبه گذشته رهبر شورشیان برای پیوستن ارتش به جنبش مردمی نیز آنطور که باید نتیجه نداد؛ به نحوی که بر اساس گزارش رسانه ها تنها حدود بیست و پنج نظامی به این فراخوان پاسخ مثبت دادند و با جدا شدن از بدنه ارتش در سفارت برزیل پناه گرفتند.
خیزش اخیر مخالفان تحت رهبری خوان گوایدو همچنین سبب شد که لئوپولد لوپز، دیگر چهره سرشناس اپوزیسیون این کشور نیز موفق به فرار از حصر خانگی شود و در نهایت به سفارت اسپانیا در کاراکاس پناه برد.
فراخوان رهبر سی و پنج ساله اپوزیسون ونزوئلا در عوض موجب شد تا طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه تظاهراتی غول آسا در سراسر این کشور به راه بیافتد. بنا به گفته دادستان کل ونزوئلا درگیری های شدید اوایل هفته گذشته میان تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی پنج کشته برجای گذاشت و در این میان ۲۳۳ نفر نیز بازداشت شدند.
خوان گوایدو و هوادارانش معتقدند که نیکلاس مادورو یک فرد «غاصب» است که با تکیه بر نتایج انتخاباتی «متقلبانه» و دست کاری شده همچنان جایگاه خود را در قدرت حفظ کرده است. از سوی دیگر رئیس جمهوری ونروئلا رهبر مخالفان کشورش را به تلاش برای به راه انداختن کودتا با کمک ایالات متحده آمریکا متهم کرده است. این درحالیست که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هفته گذشته اعلام کرد که در صورت نیاز احتمال مداخله نظامی در ونزوئلا منتفی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
- رئیس جمهوری ونزوئلا از ارتش خواست تا برای مقابله با حمله احتمالی آمریکا آماده باشد
- روسیه و آمریکا نسبت به دخالت در ونزوئلا به یکدیگر هشدار دادند
- بحران ونزوئلا؛ چرا نیکلاس مادورو هنوز خوان گوایدو را دستگیر نکرده است؟
- گفتوگو با طرفداران مادورو در محلههای مرفه حامی گوایدو
رهبر اپوزیسیون ونزوئلا در گفتگو با فرانس پرس بدون اشاره مستقیم به احتمال مداخله نظامی خارجی که وی از آن به عنوان یک گزینه «بحث برانگیز» یاد کرده از هرگونه «همکاری کشورهای خارجی برای فائق آمدن بر بحران بی سابقه» حاکم بر کشورش استقبال کرده است.
ونزوئلا، کشوری که دارای بزرگترین ذخایر نفتی جهان است در حالی با یک بحران سیاسی بی سابقه دست و پنجه نرم می کند که در عین حال شدید ترین بحران اقتصادی تاریخ معاصر خود را نیز سپری می کند.
صندوق بین المللی پول در گزارشی وضعیت «ابر تورم» در ونزوئلا را بسیار بحرانی توصیف و میزان آنرا ۱۰ میلیون درصد اعلام کرده است. بر اساس گزارش منابع و رسانه های محلی بیمارستان ها در این کشور از کمبود شدید دارو و تجهزات پزشکی رنج می برند و ساکنان این کشور به طور مدام با قطع جریان الکتریسیته روبرو هستند.
خوان گوایدو در بخش پایانی این گفتگو به بیش از سه میلیون ونزوئلایی اشاره می کند که از سال ۲۰۱۵ از این کشور مهاجرت کرده اند. به گفته رهبر مخالفان نیکلاس مادورو شمار زیادی از مردم ونزوئلا از گرسنگی و عده ای دیگر از نبود دارو و امکانات پزشکی جان خود را از دست داده اند.