همزمان با روز ارتش برخی دستاوردهای دفاعی ایران از جمله جنگنده کوثر، ناوشکن سهند و زیردریایی فاتح در تهران و هرمزگان به نمایش درآمدند. مراسم روز ارتش در گوشهوکنار ایران برگزار شد. در مراسم روز ارتش حسن روحانی، رییسجمهوری ایران گفت که ما خواهان پایان تروریسم در منطقه هستیم.
مراسم روز ارتش در ایران روز پنجشنبه ۲۹ فروردین با سخنان رییسجمهوری و نمایش دستاورد دفاعی این کشور برگزار شد. حسن روحانی در این مراسم تاکید کرد که «ایران به دنبال ایجاد امنیت و ثبات و پایان تروریسم در منطقه خاورمیانه» است.
این سخنان رییسجمهوری ایران در شرایطی مطرح میشود که به تازگی ایالات متحده آمریکا نام سپاه پاسداران ایران را در زمره گروههای تروریستی قرار داد. به دنبال نهایی شدن این تصمیم صفحه اینستاگرام برخی چهرههای سیاسی که پیش از این نیز جزو سپاه بودند از شبکه اجتماعی اینستاگرام حذف شد.
حسن روحانی در این مراسم که روز پنجشنبه ۲۹ فروردین در تهران برگزار شد گفت: «آمریکا قدرت منطقه ما را نمیخواهد. قدرت ایران را نمیخواهد. قدرت نیروهای مسلح ما را نمیخواهد. امنیت و ثبات منطقه را نمیخواهد. هدف ما اما ثبات و امنیت و استقلال کشورهای منطقه است. آنچه ما میخواهیم پایان تروریسم و فعالیت آنها در این منطقه است.»
نمایش جنگنده، ناوشکن و زیردریایی
کوثر، هواپیمای جنگی در مراسم روز ارتش در تهران و زیردریایی ایرانی کلاس فاتح و ناوشکن سهند نیز در هرمزگان نمایش داده شدند. به گزارش رسانههای ایران، جنگنده بمبافکن کوثر در جریان برگزاری مراسم روز ارتش به اجرای نمایش پرواز در ارتفاع پایین و چرخش ۳۶۰ درجه در هوا پرداخت.
جنگنده بمبافکن کوثر پیشتر در مرداد سال ۹۷ با حضور رئیس جمهوری ایران در سازمان صنایع هوایی نیروهای مسلح رونمایی شده بود.
به گزارش خبرگزاری فارس «بهره گیری از معماری یکپارچه پیشرفته و اویونیک و کنترل آتش با استفاده از شبکه داده دیجیتال نظامی منطبق با نسل ۴، بهرهگیری از کامپیوتر محاسبات بالستیک سلاح و سامانه پیشرفته نشانه روی مقابل خلبان (HUD) به منظور افزایش دقت اصابت سلاح و مهمات از جمله ویژگیهای این جنگنده است.»
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
این خبرگزاری درباره ویژگیهای ناوشکن سهند نوشت: «سهند پس از جماران و دماوند سومین ناوشکن از خانواده کلاس موج است که بدنه و کاسه اصلی آن در شهریورماه سال ۱۳۹۱ و با حضور فرمانده کل قوا به آب انداخته شد. این ناوشکن پس از نصب تجهیزات به صورت رسمی به ناوگان جنوب نیروی دریایی ارتش ملحق شد.»
فارس در توصیف زیردریایی فاتح نیز نوشت: «در ساخت این زیردریایی بیش از ۴۱۲ هزار قطعه با دستیابی و بومیسازی ۷۶ عنوان فناوری روز دنیا استفاده شده است. ساخت آن حاصل بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفرساعت کار و تلاش متخصصان صنایع دفاعی کشور با همکاری ۵۰۰ شبکه همکار شامل ۴۸ مرکز طراحی، ۱۲۰ مرکز صنعتی، ۸۰ شرکت دانش بنیان، ۵۷ مرکز دانشگاهی و ۱۹۵ مرکز پژوهشی کشور است.»
بیشتر بخوانید: