هر ملخ توانایی تخم ریزی روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ عدد دارد و این میتواند تعداد ملخها را به طرز نجومی افزایش دهد.
۶ استان جنوبی ایران در معرض خطر حمله میلیونی ملخها قرار دارند.
وزارت کشاورزی ایران میگویند ملخها از عربستان سعودی وارد کشور شدهاند و ۶ استان جنوبی را به خطر انداختهاند.
خوزستان، فارس، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان استانهایی هستند که مورد هجوم این ملخهای صحرایی قرار گرفتهاند.
سازمان حفظ نباتات ایران هشدار داده است که در اردیبهشت ماه موج جدیدی از ملخها وارد ایران خواهند شد و حجمشان ۵ تا ۶ برابر بیشتر از تعداد فعلی خواهد بود.
این ملخها که تعدادشان ضد ونقیض گزارش شده، باعث شدهاند تا ستاد مبارزه با ملخ در سازمان حفظ نباتات وهمچنین استانهای در معرض خطر تشکیل شود.
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد، فائو نیز اعلام کرده است که وضعیت ایران به حالت نارنجی تغییر کرده و این به این معناست که حملات ملخها میتواند آسیبهای اساسی برای مزارع کشاورزی و باغها در ایران به همراه داشته باشد.
با این وجود مقامات مسئول در ایران میگویند برای مبارزه با این ملخها آمده هستند و تا کنون هم خسارت چندانی به مزارع و باغات وارد نکردهاند.
حجم و گستردگی این ملخها که بعد بارانها و سیلهای اخیر با توجه به هوای مناسب و بادهای مرطوب وارد ایران شدهاند در پنجاه سال اخیر بی سابقه هستند. این ملخها از صحرای عربستان سفر خود را آغاز کرده و وارد ایران میشوند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفته است که ۱۰ هزار هکتار از راضی این استان برای مبارزه با این ملخها سمپاشی میشوند. این ملخهای پرنده صحرایی بر سر راهشان هر گیاهی را میخورند و به راه خود ادامه میدهند.
حمید دولتی، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان گفته است این ملخها با توجه به قدرت پروازی بالا روزانه فاصلهای بین ۲۰۰ تا ۲۵۰ کیلومتر طی میکنند که در صورت وزش باد موافق، این مسافت به ۵۰۰ تا هزار کیلومتر در روز میرسد. همچنین قدرت بالای تخم ریزی این ملخها اتفاق خطرناک دیگری است چرا که هر ملخ توانایی تخم ریزی روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ عدد دارد و این میتواند تعداد ملخها را به طرز نجومی افزایش دهد.
محمدرضا درگاهی رئیس سازمان حفظ نباتات ایران میگوید: «عملیات مبارزه با ملخ صحرایی در ۳۸ هزار هکتار از اراضی ۶ استان جنوبی کشور اجرایی شده است.»
آقای درگاهی همچنین با اشاره به اینکه وظیفه مبارزه با این ملخها بر عهده دولت است گفت: «اعتبار لازم برای شدت بخشیدن به این مبارزه که بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان است هنوز تامین نشده است اما باید هرچه سریعتر صورت گیرد چرا که ۱۲۵ هزار میلیارد تومان ارزش ریالی محصولاتی است که در خطر هجوم این ملخها قرار دارند.»
سعید معین، مدیر مبارزه با آفات عمومی و همگانی سازمان حفظ نباتات ایران با تکذیب خبر حرکت ۵۰ میلیون ملخ به سمت جنوب ایران میگوید دستههای چند ده هزار تایی ملخها به سمت ایران میآیند. آقای معین همچنین میافزاید که تا کنون بیش از یک میلیون ملخ در عملیات مبارزه با این ملخهای صحرایی معدوم شدهاند.
از سوی دیگر مدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان میگوید: «دستههای ملخی که به ایران میآیند هر کدام ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون جمعیت دارند و در دو ماه و نیم گذشته با ۴۰ تا ۵۰ دسته ملخ در ایران مبارزه شده است.»
در بهمن ماه سال گذشته سازمان فائو هشدار داده بود با توجه به بارندگیهای زیادی که پیش بینی شده است، ایران با هجوم ملخها مواجه خواهد شد.