NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

«ایران می‌خواهد خلیج فارس را به میدان مهم حل و فصل چالش‌هایش با آمریکا تبدیل کند»

«ایران می‌خواهد خلیج فارس را به میدان مهم حل و فصل چالش‌هایش با آمریکا تبدیل کند»
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

یورونیوز با کارشناس موسسه آمریکایی مدافع دموکراسی درباره تروریستی خواندن سپاه گفتگو کرد.

آگهی

بنیاد «دفاع از دموکراسی» یکی از موسسات نزدیک به جمهوری خواهان و حامی سیاست های دونالد ترامپ در ایالات متحده است و خبرنگار یورونیوز موفق شد درباره تحریم های سپاه با یکی از کارشناسان این بنیاد، بهنام بن طالب لو گفتگو کند. به نظر این کارشناس آمریکایی، بدلیل نفوذ و قدرت سپاه پاسداران در مهم ترین ارکان تصمیم گیری نظام جمهوری اسلامی، تحریم و تروریستی خواندن این گروه می تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد.

یورونیوز: در ماه های اخیر، سپاه پاسداران با اصلاح طلب ها و میانه رو ها وارد چالش هایی شده بودند. نتیجه آن بگو مگوهای حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران و سردار جعفری، فرمانده سپاه پاسداران بر سر سیل‌های اخیر است. با دیدن عکس های مجلس ایران که تمامی نمایندگان از اصلاح طلب و اصولگرا و میانه رو در حمایت از سپاه لباس سپاهی پوشیده اند، آیا می توان گفت تحریم های جدید باعث اتحاد جبهه های سیاسی در ایران شده است؟

بهنام بن طالب لو: درست است که شکاف میان اصلاح طلبان و تندروهای حکومت مهم است اما از آنجایی که ثابت شده است که تنها نیروهای سپاه و تندروهای نظام کنترل سیاست های خارجی و امنیتی ایران را برعهده دارند به همین دلیل به اهمیت این تحریمها پی می بریم.

دیگر فردی چون روحانی نمی تواند اعتماد غرب برای اصلاحات و تغییرات را در ایران تامین کند، چرا که امروز کاملا روشن شده است که او یا یک هم حزبی اش در چنین جایگاهی نمی تواند اراده ای برای پیشبرد خواسته هایشان را داشته باشند. این توصیف به هیچ وجه تنش و درگیری میان روحانیون و مقامات عالی رتبه سپاه را کتمان نمی کند، بی تردید سپاهیان و آیت الله ها بدلیل تفاوتی که از نظر جایگاه و طبقه اجتماعی دارند و نوع حضورشان در جنگ ایران و عراق اختلافات ریشه ای و بنیادین دارند. اما در حال حاضر با توجه به اختلافات اساسی که با کاخ سفید و دونالد ترامپ وجود دارد این اختلاف ها چنان به چشم نمی آیند. نمی توان گفت که رهبر ایران از این جهت نگرانی دارد.

در سال های اخیر بارها بین قایق های سپاه و نیروهای دریایی آمریکا در خلیج فارس برخورد به وجود آمده است. تا امروز آمریکا سپاه را به داشتن رفتار غیرحرفه ای متهم می کرد. از این به بعد شناورهای آمریکایی باید به «یک نیروی تروریستی» که بر اساس قوانین ایران وظیفه حفاظت از مرزهای جنوبی را در خلیج فارس بر عهده دارند، جواب بدهند. آیا نیروی دریایی ایالات متحده کماکان به پاسخگویی به نیروی دریایی سپاه متعهد است؟

بهنام بن طالب لو: جالب است بدانید که طبق اطلاعات محرمانه ای که بدست ما رسیده است درگیری و برخورد قایق های سپاه با کشتی های نیروهای دریای آمریکا از زمان بروی کارآمدن دونالد ترامپ چندین برابر شده است. اما واشنگتن بعید می دانم دیگر در این زمینه کوتاه بیاید چرا که ایران راه و روش هایش را عوض کرده است و بطور فزاینده ای از پهپاد برای آزار کشتی های آمریکایی در خلیج فارس بهره می برد. ایران می خواهد خلیج فارس را به میدان مهم حل و فصل چالش هایش با آمریکا تبدیل کند و هرچقدر فشارها بیشتر می شوند ایرانی ها بیشتر در این زمینه عملیات خود را گسترش می دهند.

یورونیوز: ایران نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) را تروریست معرفی کرد. آیا احتمال اینکه ایران از نیروهای نیابتی خودش مثل حزب الله یا نیروهای وابسته در سوریه یا حتی طالبان برای ضربه زدن به نظامیان آمریکایی استفاده کند، وجود دارد؟

بهنام بن طالب لو: اگر حتی سوریه را مبدا مطالعات ایرانی ها قراردهیم می بینیم که سپاه پاسداران از خطوط قرمزی که باعث مقابله به مثل واشنگتن می شود، آگاه است. آنها (سپاه پاسداران) می دانند که در هر جولانگاهی آمریکا دست بالا و تسلط بیشتری دارد، به همین دلیل هم آنها به جنگ های نامتقارن و پراکنده و حملات تروریستی روی می آورند. اما سپاه پاسداران، اگر عاقل باشد در کشورهایی که قدرت زیادی دارد از جمله عراق، سوریه و یا لبنان به نیروهای آمریکایی حمله نکرده و آنها را تهدید نخواهد کرد چرا که شاید این موضوع باعث شکسته شدن تمام تابوهایی شود که پیش از این مانع افزایش فشارهای بیشتر روی جمهوری اسلامی شده است.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مجلس ایران لباس سپاه بر تن کرد

هدف آمریکا از تروریستی خواندن سپاه؛ جنگ یا مذاکره؟

سوقصد دوباره علیه دونالد ترامپ؛ حال رئیس جمهور سابق آمریکا خوب است