NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

برلین دیگر بهشت اجاره‌نشین‌ها نیست

برلین دیگر بهشت اجاره‌نشین‌ها نیست
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

«ما خواستار آن هستیم که شرکت‌هایی که بیش از ۳ هزار آپارتمان در پایتخت دارند آنها را به سازمانی دولتی بفروشند تا به شکل مسکن عمومی اجاره داده شوند.»

آگهی

برلین، پایتخت آلمان در روز شنبه شاهد برپایی کارزاری برای ملی شدن مسکن خواهد بود.

این شهر که پس از به هم پیوستن دو آلمان شرقی و غربی و فروریختن دیوار برلین یکی از ارزانترین نقاط اروپای شمالی از نظر اجاره‌بها به شمار می‌رفت در سال‌های اخیر با رشد چشمگیر قیمت مسکن و اجاره‌خانه روبرو بوده است.

برگزارکنندگان کارزار اخیر خواستار برگزاری یک همه‌پرسی در این زمینه هستند که شرکت‌های مالک مجموعه‌های مسکونی و سرمایه‌دارانی که شمار زیادی آپارتمان دارند از خرید ملک در پایتخت منع شوند و دارایی‌هایشان به شکل مسکن اجتماعی دربیاید.

به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

شرکت «داچ ووهن» (Deutsche Wohnen) به تنهایی بیش از ۱۰۰ هزار آپارتمان را در پایتخت آلمان در اختیار دارد و منتقدان می‌گویند چنین شرکت‌هایی از قدرت اقتصادی خود برای فشار آوردن به مستجران بهره می‌برند.

روز شنبه معترضان به خیابان‌های برلین خواهند رفت تا ضمن اعتراض به قوانین اجاره با اطلاع‌رسانی به شهروندان برای ایده همه‌پرسی خود حامی فراهم کنند. اگر آنها بتوانند تا ماه فوریه سال آینده امضای ۱۷۰ هزار پایتخت‌نشین را جمع کنند آنگاه از نظر قانونی می‌توان این همه‌پرسی را برگزار کرد.

شمار زیادی از آپارتمان های خیابان کارل مارکس در برلین در اختیار شرکت‌های بزرگ املاک است. عکس از رویترز

اگر این همه‌پرسی به‌ثمر بنشیند می‌تواند پیش‌زمینه‌ای قانونی برای تثبیت حق برخورداری از مسکن به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر فراهم کند،‌ امری که می‌تواند تجارت املاک و مستغلات را به کلی تحت تأثیر قرار دهد.

سخنگوی این کارزار می‌گوید که کارزارش هدفی روشن دارد: مالکانی که بیش از ۳ هزار آپارتمان در پایتخت دارند باید باقی‌ آنها را به سازمانی دولتی بفروشند تا این آپارتمان‌ها به شکل مسکن عمومی اجاره داده شود. حساب سرانگشتی نشان می‌دهد چنین حرکتی می‌تواند حدود ۲۰۰ هزار آپارتمان را در برلین آزاد کند.

اصلاحات قانون موجر و مستأجر در آلمان به مالکان اجازه می‌دهد به منظور «نوسازی و بهینه‌سازی مصرف انرژی» در بناهای خود ۱۱ درصد کل هزینه‌های این کار را به مستأجران تحمیل کنند.

منتقدان این قانون می‌گویند این قانون به مالکان اجازه داده‌ است مستأجران قدیمی را بیرون کنند و بدون انجام تغییر خاصی در ملک آن را با قیمت بالاتر به مستأجر بعدی اجاره بدهند.

برلین که زمانی به خاطر اجاره‌‌خانه‌های بسیار پایینش بهشت هنرمندان و دانشجویان به شمار می‌رفت ناگهان در سال ۲۰۱۷ با رشد ۲۰/۵ درصدی قیمت املاک روبرو شد، رشدی که از تمامی شهرهای جهان بیشتر بود.

بیشتر بخوانید:

اختلال در زندگی مردم پرتغال به دلیل هجوم گردشگران و افزایش اجاره‌بها

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

دنیای دیجیتال و سفرهای شخصی‌سازی شده در نمایشگاه گردشگری برلین

تاب بازی در ارتفاع ۱۲۰ متری با چشم‌اندازی خیره‌کننده از شهر برلین

پلیس برلین اردوگاه حامیان فلسطین را از محوطه پارلمان برچید