در یکی از اپیزود های این برنامه فکاهی که توسط حسن منهاج، کمدین آمریکایی اجرا می شود از قتل جمال خاشفقجی، روزنامه نگار منتقد عربستانی سخن به میان آمده و سیاست های محمد بن سلمان و همچنین تهاجم نظامی ائتلاف تحت رهبری ریاض به یمن مورد نقد قرار گرفته است.
نتفلیکس با حذف قستمی از یک برنامه فکاهی که در آن انتقادهایی به حکومت عربستان سعودی مطرح می شود خود را در معرض انتقادها و گلایه های افراد معترض به سانسور قرار داده است.
این بخشی از گزارش فاینانشیال تایمز است که در آن به غیر قابل دسترس شدن قسمتی از برنامه فکاهی «پاتریوت» در عربستان سعودی اشاره دارد. در یکی از اپیزود های این برنامه فکاهی که توسط حسن منهاج، کمدین آمریکایی اجرا می شود از قتل جمال خاشفقجی، روزنامه نگار منتقد عربستانی سخن به میان آمده و سیاست های محمد بن سلمان و همچنین تهاجم نظامی ائتلاف تحت رهبری ریاض به یمن مورد نقد قرار گرفته است.
منهاج در این اپیزود که به درخواست سعودی ها حذف شده به صراحت می گوید که «زمان بازنگری در روابط با عربستان سعودی فرا رسیده است.» این کمدین و منتقد آمریکایی در بخشی دیگر از اجرای خود می گوید: «افرادی در عربستان هستند که برای اصلاحات واقعی مبارزه می کنند در حالیکه ام. بی. اس MBS (محمد بن سلمان) هرگز یکی از آنها نیست.»
در گزارش فاینانشیال تایمز آمده است که نتفلیکس، کمپانی آمریکایی ارائه دهنده سرویس رسانه سیال به درخواست حکومت عربستان اقدام به حذف این قسمت از برنامه فکاهی «پاتریوت» کرده است. فاینانشیال تایمز در گزارش خود می افزاید که ریاض این قسمت از برنامه یاد شده را ناقض قانون مبارزه با جرائم سایبری قلمداد کرده است.
خبرگزاری فرانسه برای دریافت توضیحات بیشتر در این خصوص تلاش کرد تا با وزیر اطلاع رسانی عربستان گفتگو کند اما این مسئول عربستانی حاضر به پاسخگویی نشد.
بر اساس این گزارش مسئولان نتفلیکس در گفتگو با نشریه بریتانیایی فاینانشیال تایمز به دفاع از عملکرد کمپانی خود پرداخته و ضمن تاکید و اعلام پایبندی شدید به اصل آزادی هنری در جهان تصریح کرده اند که اپیزود جنجالی برنامه فکاهی «پاتریوت» به کلی حذف نشده و تنها دسترسی به آن در داخل عربستان غیر ممکن شده است.
مسئولان نتفلیکس در ادامه تاکید کرده اند که پس از بررسی اعتبار قانونی درخواست عربستان و بررسی انطباق آن با قوانین داخلی این کشور در این خصوص اقدام کرده اند.
کارن عطیه، یکی از همکاران جمال خاشقجی در روزنامه واشنگتن پست در واکنش به این ماجرا اقدام نتفلیکس را مورد انتقاد قرارد داده و آنرا «فضاحت بار» قلمداد کرده است. بسیاری از کابران اینترنتی نیز در توییتر این اقدام نتفلیکس را به عنوان مصداق بارز سانسور محکوم کرده اند.
جمال خاشقجی اوایل اکتبر سال گذشته پس از ورود به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول سر به نیست شد. عربستان رسما کشته شدن خاشقجی در کنسولگری را تأیید کرده، اما تاکنون هیچ خبر تأیید شدهای از سرنوشت جسد یا بقایای کالبد او منتشر نشده است.
رسانه ها با استناد به منابعی در ترکیه و آمریکا به خصوص پس از انتشار گزارشی از تحقیقات سیا در این خصوص احتمال دست داشتن محمد بن سلمان در قتل روزنامه نگار منتقد سعودی را مطرح کرده اند.
بیشتر بخوانید: