رئیس کرملین که روز پنجشنبه در جریان کنفرانس خبری سالانه خود سخن می گفت در ادامه یادآور شد: «روسیه به پیشرفت در همه زمینه ها و به خصوص به یک جهش در زمینه نوآوری های تکنولوژیک نیاز دارد. بدون درنظر گرفتن این مسئله کشور آینده ای نخواهد داشت.»
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه می گوید خواهان آن است که کشورش به جمع پنج قدرت بزرگ اقتصادی دنیا ملحق شود.
آقای پوتین با تاکید بر اینکه روسیه توانایی و نیروی لازم برای تحقق این خواسته را دارد، تاکید کرد: «ما می خواهیم به یک لیگ دیگر اقتصادی صعود کنیم. روسیه توان و پتناسیل لازم برای قرار گرفتن در جایگاه پنجم جهانی در زمینه اقتصاد را دارد و من فکر می کنم که ما این کار را انجام خواهیم داد.»
رئیس کرملین که روز پنجشنبه در جریان کنفرانس خبری سالانه خود سخن می گفت در ادامه یادآور شد: «روسیه به پیشرفت در همه زمینه ها و به خصوص به یک جهش در زمینه نوآوری های تکنولوژیک نیاز دارد. بدون درنظر گرفتن این مسئله کشور آینده ای نخواهد داشت.»
ولادیمیر پوتین همچنین خاطرنشان کرد که کشورش طی ده ماه گذشته با رشدی ۱.۷ درصدی مواجه بوده و اقتصاد این کشور در کل سال جاری ۱.۸ درصد رشد داشته است .
وی با اینحال یپش بینی کرد که رشد سالانه اقتصاد در روسیه پس از سال ۲۰۲۰ به ۳ درصد افزایش پیدا کند.
رئیس جمهوری روسیه ضمن اشاره به افزایش حداقلی درآمد های واقعی شهروندان، نرخ تورم در کشورش را قابل قبول توصیف و در عین حال پیش بینی کرد که با توجه به افزایش مالیات بر ارزش افزوده از سال آینده قیمت کالاها در دوره ای کوتاه افزایش یابد.
گفتنی است که بر اساس طبقه بندی جدید بانک جهانی روسیه دوازدهمین جایگاه را در اقتصاد جهانی به خود اختصاص داده است.
بیشتر بخوانید:
«غرب با طرح اتهام می خواهد مانع پیشرفت روسیه شود»
ولادیمیر پوتین در بخشی دیگر از سخنان خود اتهام های جاسوسی مطرح شده بر ضد روسیه از سوی غرب، به خصوص اتهام دست داشتن در سوء قصد به سرگئی اسکریپال، جاسوس سابق کرملین را به عنوان بهانه های برای «توقف پیشرفت های» کشورش توصبف کرد.
رئیس جمهوری روسیه در این خصوص در پاسخ به سوالی تاکید کرد: «اگر اسکریپالی وجود نداشت آنها دنبال چیز دیگری می رفتند. هدف کاملا ساده و روشن است. آنها می خواهند توسعه و پیشرفت روسیه را به عنوان یک رقیب احتمالی متوقف کنند.»
ولادیمیر پوتین همچنین اتهام تازه مطرح شده بر ضد ماریا بوتینا، یک تبعه روس که در آمریکا به ظن «توطئه» در راستای منافع روسیه مجرم شناخته شده است را از همین دست خواند و آنرا محکوم کرد.
بیشتر بخوانید:
بحران سوریه و خروج نیروهای آمریکایی از این کشور
آقای پوتین با اشاره به بحران و مناقشات داخلی در سوریه به تصمیم تازه دونالد ترامپ برای بیرون کشیدن نظامیان آمریکایی از این کشور اشاره و از آن استقبال کرد.
رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به موضع اخیر دونالد ترامپ مبنی بر شکست گروه موسوم به خلافت اسلامی، داعش خاطر نشان کرد در این زمینه با رئیس جمهوری آمریکا هم عقیده است.
وی با تاکید بر اینکه خروج نیروهای نظامی آمریکا از سوریه تصمیم «درستی» بوده است، در عین حال افزود که هنوز نشانه هایی دال بر اجرای تصمیم واشنگتن در این خصوص مشاهده نکرده است.
بیشتر بخوانید:
هشدار نسبت به فروپاشی نظام کنترل تسلیحات
بررسی وضعیت کنترل تسلیحات و خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد بخش دیگر از محورهای سخنان ولادیمیر پوتین بود.
رئیس کرملین با هشدار نسبت به این تصمیم دولت ترامپ، آنرا زمینه ساز فروپاشی نظام بین المللی کنترل تسلیحات قلمداد کرد.
آقای پوتین طی هفته جاری نیز تاکید کرده بود در صورت تحقق تصمیم آمریکا مبنی بر خروج از پمیان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد، روسیه به تولید و اشاعه موشک های جدید اقدام خواهد کرد.
پیمان منع تولید و آزمایش موشکهای هستهای کوتاهبرد و میانبرد، در سال ۱۹۸۷، توسط رونالد ریگان، رئیسجمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیر کل حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی، امضا شد.
این پیمان سبب شد تا سایت های هسته ای دو کشور به مدت ده سال مورد بازرسی قرار گیرد و بیش از دو هزار موشک هسته ای کوتاه و میان برد نابود شود.
بیشتر بخوانید:
خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای میانبرد؛ روایت مسکو
روسیه: خروج آمریکا از پیمان منع موشکهای هستهای تصمیمی خطرناک است
بحران اوکراین
رئیس جمهوری روسیه همچنین بالاگرفتن تازه تنش با اوکراین را در بخشی دیگر از سخنان خود مورد اشاره قرار داد.
نیروهای گارد ساحلی روسیه اواخر ماه نوامبر سه شناور نظامی اوکراین را در سواحل آب های کریمه توقیف و کلیه خدمه آنها را بازداشت کردند.
پس از این رویارویی میان کشتیهای جنگی روسیه و اوکراین در تنگه کرچ، پارلمان اوکراین روز دوشنبه ۵ آذر پیشنهاد پترو پروشنکو، رئیس جمهوری برای اجرای فرمان حکومت نظامی ۳۰ روزه در این کشور را تصویب کرد.
روسیه پس از آن بارها به عنوان «اقدام تحریک آمیز اوکراین» از این واقعه یاد کرد. این همان چیزی بود که ولادیمیر پوتین روز پنجشنبه بار دیگر بر آن تاکید کرد و گفت چنین حرکت تحریک آمیزی «شاید» برای بالابردن محبوبیت آقای پروشنکو پیش از انتخابات ریاست جمهوری مارس ۲۰۱۹ مفید بوده باشد.
بیشتر بخوانید:
تنش میان روسیه و اوکراین؛ ناتو با فرماندهان ارتش اوکراین جلسه فوقالعاده تشکیل میدهد
آلمان: روسیه هر چه زودتر ناوهای توقیفشده اوکراین را آزاد کند
استقرار جنگندههای تازه روسیه در کریمه
ولادیمیر پوتین ماه مارس گذشته با کسب ۷۷ درصد آراء در انتخابات ریاست جمهوری کشورش برای چهارمین دوره متوالی بر مسند ریاست جمهوری نشست.
بر اساس آخرین نظرسنجی ها میزان محبوبیت آقای پوتین در حال حاضر زیر ۵۰ درصد عنوان شده است.
بیش از ۱۷۰۰ خبرنگار برای حضور در این کنفرانس خبری مجوز دریافت کرده بودند. این چهاردهمین نشست مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه از زمان به قدرت رسیدن در سال ۲۰۰۰ بود.