نمایندگان مجلس ایران ایرادات شورای نگهبان در خصوص لایحه سیافتی را برطرف و آنرا به تصویب رساندند.
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم در دستور کار جلسه علنی صبح امروز مجلس قرار گرفت که نمایندگان بخشی از این لایحه را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کرده و در مورد ایراد دیگر شورای نگهبان بر مصوبه قبلی خود اصرار کردند.
روز چهارشنبه چهاردهم آذر نمایندگان مجلس ایران در جلسهای پرتنش بار دیگر موضوع اصلاحات لایحه سیافتی یا همان الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تامین مالی تروریسم را در دستور کار خود قرار دادند که بعد از جدالهای فراوان، بار دیگر به تصویب این لایحه رای دادند.
این جلسه پرتنش در حالی برگزار شد که وقتی قرار شد تصمیم کمیسیون مبنی بر اصرار به نظر مجلس به رای گذاشته شود نمایندگان مخالف سیافتی مقابل درب خروج تجمع کرده و خواستند از جلسه خارج شوند یا به اصطلاح دست به آبستراکسیون بزنند تا مجلس از حد نصاب بیفتد. این اقدام مخالفان با تذکرات متعدد لاریجانی مواجه شد و نهایتا تصمیم کمیسیون به رای گذاشته و البته تصویب شد.
بیشتر بخوانید:
تلاش برای استیضاح رئیس مجلس ایران؛ حواشی FATF دامنگیر لاریجانی شد
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم تصویب شد
در این جلسه که فضای مجلس هم به تنشیج کشیده شد مخالفان با فریاد، اعتراض خود را به رای نمایندگان اعلام میکردند. در این راستا، نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس کسانی که به این لایحه رای دادند را «ضعیفالنفس» خواند. وی گفت: «ما با هرگونه لایحهای که مغایر با شرع نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد مخالفیم.»
مسعود پزشکیان نماینده مردم تبریز در پاسخ به اظهارات قاضیپور گفت: «سابقه افراد نشان میدهد چه کسی ضعیفالنفس است و ترسو کیست. صحبتهای آقای قاضیپور توهین بود و او ما را ترسو نامید، اما سابقه افراد نشان میدهد که چه کسانی جبهه رفتند و چه کسانی در خواب بودند. ترسو کسانی هستند که در این مملکت زندگی میکنند، فقر و بدبختی و گرسنگی به وجود میآید و خود را به کوچه علی چپ میزنند و پشت تریبون از فقر و گرسنگی دفاع میکنند. عامل فقر و گرسنگی و بدبختی سیاست غلط ماست که باید اصلاح شود.»
صحبتهای پزشکیان هم به نوبه خود با اعتراض نمایندگان جبهه پایداری مواجه شد و مجتبی ذوالنور نماینده قم با استفاده از عبارت «علی چپ» توسط پزشکیان اعتراض کرد و افزود: «آقای پزشکیان باید برخی ادبیات خود را اصلاح کند. به جای اینکه از لفظ علی چپ استفاده کنیم از زی زی چپ یا هوشنگ چپ استفاده کنیم».
گفتنی است پیشتر شورای نگهبان به بخشهایی از این لایحه ایراد گرفته بود و آن را برای بررسی بیشتر به مجلس پس فرستاده بود. با تصمیم امروز مجلس ایران بخشی از لایحه که اصلاح شده به شورای نگهبان میرود و بخشی که مجلس همچنان روی نظر خود اصرار ورزیده راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد شد.
نمایندگان مجلس با ۱۲۵ رای موافق، ۵۹ مخالف و ۶ رای ممتنع از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر با اصلاح بند مد نظر شورای نگهبان موافقت کردند.
در ادامه مجلس با ۱۳۴ رای موافق، ۵۸ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۰۸ نماینده حاضر بخشهایی از اصلاحیه مد نظر شورای نگهبان را نپذیرفت و آن را برای داوری راهی مجمع تشخیص مصلحت نظام کرد.