ایران: خبر دریافت غذا در برابر پول گاز از عراق دروغ است

سخنگوی اتحادیه صادر کنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران خبر تبادل گاز ایران در برابر غذا توسط عراق را تکذیب کرد.
حمید حسینی، روز جمعه ۲۵ آبان در گفتو گو با ایسنا با تاکید بر صحت نداشتن گزارش دو روز پیش خبرگزاری رویترز گفت: «عراقیها پیشنهاد کردهاند که پول گاز ایران را با دینار پرداخت کنند.»
رویترز روز چهارشنبه در خبری به نقل از دو مقام عراقی گزارش کرد که این کشور قصد دارد که هزینه صادرات گاز ایران را با اقلام غذایی بپردازد.
یکی از این مقامات به خبرگزاری رویترز گفته بود: «مهلت ۴۵ روزه تعیین شده توسط آمریکا برای توقف واردات گاز ایران برای یافتن منبع جایگزین توسط عراق کافی نسیت. توقف واردات گاز از ایران بحران واقعی انرژی (برق) برای ما ایجاد میکند و ما نیاز به فرصت بیشتری داریم.»
سخنگوی اتحادیه صادر کنندگان نفت، گاز و پتروشیمی ایران با «خبرسازی» خواندن گزارش رویترز گفت: «نه بنادر عراق ظرفیت آن را دارند که به ایران اقلام غذایی بدهد و نه عراق تولیدکننده مواد غذایی است. عراق خودش وارد کننده عمده غذایی از ایران است. چگونه میخواهد به ایران مواد غذایی بدهد؟»
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
ایالات متحده با اعمال تحریمهای جدید علیه ایران که شامل صادرات نفتی این کشور نیز میشود هشت کشور را به مدت ۴۵ روز از اعمال مجازات برای وادرات نفت و گاز ایران معاف کرد.
یکی دیگر از مقامات عراقی در گفتو گو با رویترز ضمن اعلام درخواست این کشور از ایالات متحده برای بیشتر کردن مهلت معافیت جهت واردات گاز گفت: «عراق در برابر گاز به ایران اقلام غذایی می دهد و ایران نیز این پیشنهاد را پذیرفته است.»
عراق سالهاست که با بحران برق مواجه است و از ایران مقدار قابل توجهی گاز برای تامین سوخت نیروگاههای تولید برق خود وارد میکند.
ایران: اگر کشورهای اوپک از قیمتها ناراضی هستند؛ تولید نفت را کاهش دهند
نماینده ایران در سازمان کشورهای صادر کننده نفت «اوپک» روز جمعه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) با تاکید بر اینکه ایران قصد کاهش تولید نفت را ندارد گفت: «ایران در تحریم است و اگر سایر اعضا از قیمتهای کنونی ناراضی هستند، باید تصمیم بگیرند و تولید خود را کاهش دهند.»
حسین کاظم پور، نماینده ایران در هیات عامل اوپک در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا با اشاره به اینکه ایران نمیتواند برای سایر اعضای اوپک رقمی برای کاهش تولید مشخص کند گفت: «میزان کاهش تولید به ما ربطی ندارد، زیرا ایران قصد کاهش ندارد؛ بنابراین بقیه باید تصمیم بگیرند.»
پس از اعمال تحریمهای جدید ایالات متحده علیه ایران، قیمت نفت در بازارهای جهانی سیر نزولی داشته و همین موضوع سبب نگرانی کشورهای تولید کننده نفت شده است.
بیشتر بخوانید: