NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

روزهای ناامیدکننده بورس‌های اروپا؛ سهام شرکت‌های بزرگ تا کِی کاهش می‌یابد؟

روزهای ناامیدکننده بورس‌های اروپا؛ سهام شرکت‌های بزرگ تا کِی کاهش می‌یابد؟
Copyright عکس از رویترز
Copyright عکس از رویترز
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

شرکت‌های اروپایی که در طول سه سال گذشته متاثر از رونق اندک اقتصاد اتحادیه اروپا تحت فشار کاهش هزینه‌ها و کسب درآمدهای ناامیدکننده بودند، از این پس و با وارد آمدن شوک بحران بودجه ایتالیا و برکسیت به اعتماد سرمایه گذاران باید نگران تحولات منفی بازارهای مالی نیز باشند.

آگهی

شرکت‌های اروپایی که در طول سه سال گذشته متاثر از رونق اندک اقتصاد اتحادیه اروپا تحت فشار کاهش هزینه‌ها و کسب درآمدهای ناامیدکننده بودند، از این پس و با وارد آمدن شوک بحران بودجه ایتالیا و برکسیت به اعتماد سرمایه گذاران، باید نگران تحولات منفی بازارهای مالی نیز باشند.

بازارهای سهام اروپا طی روزهای اخیر تحت تاثیر کاهش تقاضای جهانی و روند صعودی تعرفه‌های تجاری شاهد نوسان قیمت‌ها بودند. در این میان، شرکت‌های بزرگ اروپایی که در صنایع سیمان، خودروسازی و خطوط هوایی با کاهش سودآوری مواجه شده‌اند.

به طوری که نرخ عایدی پایین سهام شرکت‌ها طی سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ از سه ماهه چهارم ۲۰۱۵ تاکنون بی‌سابقه است. به اعتقاد کارشناسان، این سطح از افت درآمد نشان می‌دهد که شرکت‌ها بیش از پیش‌بینی‌ها از تحولات کلان اقتصادی تاثیر پذیرفته‌اند. چنان که شاخص «STOXX 600» بدترین سال مالی خود را از سال ۲۰۱۱ تاکنون سپری کرده است. پیش‌بینی می شود، رشد این شاخص در طول سال ۲۰۱۸ میلادی به زحمت به ۸.۴ درصد برسد. این در حالی است که طی سال گذشته میلادی این شاخص ۱۲.۲ درصد رشد کرده بود.

بیشتر بخوانید:اتحاد بانکی و اصلاح مکانیزم ثبات اروپایی دو اولویت اصلی اصلاحات در منطقه یورو

شرکت‌های بزرگ اروپایی معتقدند که هزینه‌های آنها به دلیل افزایش قیمت نفت و بنزین در کنار ادامه رشد بهای مواد اولیه و دستمزدها با سرعت بیشتری در مقایسه با قبل در حال افزایش است.

به عنوان نمونه، همزمان با رشد هزینه‌های تولید، خودروسازان بزرگ اروپایی همچون «دایملر» و «بی ام دبلیو» به دلیل کاهش رشد اقتصادی چین و کاهش تقاضای این کشور با کاهش فروش و سودآوری بیشتری مواجه شده‌اند. تضعیف بازار صنعت خودروسازی به حدی بوده که شرکت های تولیدکننده قطعات و لوازم جانبی خودرو از جمله میشلن و والئو نیز طی ماه‌های اخیر با کاهش فروش مواجه شده‌اند.

فراتر از صنعت خودرو، از «زیمنس» گرفته تا گروه رسانه‌ای «پروزیبن ست» به دلیل کاهش سودآوری، طی هفته گذشته شاهد کاهش قیمت سهام بودند.

بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود که سود پیش‌بینی شده هر سهم شرکت های بزرگ اروپایی طی سه ماهه چهارم سال جاری میلادی کاهش قابل توجهی را تجربه کند.

بیشتر بخوانید:

اما سرمایه گذاران اروپایی همچنان امیدوارند که بحران بودجه ایتالیا و نیز برکسیت در پی حصول توافقی جمعی با کمترین چالش سیاسی و اقتصادی حل و فصل شود.

به اعتقاد برخی کارشناسان، اقتصاد اروپا در سه ماهه نخست سال آینده میلادی شاهد رشدی بیش از اقتصاد آمریکا خواهد بود و همین امر بار دیگر بازارهای سهام اروپا را برای سرمایه گذاران جذاب خواهد کرد. به خصوص که در صورت حصول توافق تجاری میان آمریکا و چین، بازارهای اروپا بار دیگر رونق خواهد گرفت.

بنابراین با نزدیک شدن به روزهای پایانی سالی ناامیدکننده برای بازارهای مالی اروپا، سرمایه‌گذاران از هم اینک به آغاز سالی پررونق دل بسته‌اند.

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

سقوط بورس‌های اروپا در پی مجازات تجاری آمریکا علیه چین، برزیل و آرژانتین

بحران بودجه؛ چشم انداز تیره و تاریک روابط ایتالیا با اتحادیه اروپا

واکنش بازارهای بورس خاورمیانه به دوشنبه سیاه وال استریت