سازمان جهانی بهداشت: برابری جنسیتی با سلامت مردان مرتبط است

متوسط عمر مردان در جهان کوتاهتر از زنان است؛ اما به نظر میرسد مردان کشورهایی که بیشترین برابری جنسیتی را دارند نسبت به مردانی که متولد یا ساکن کشورهایی با شکاف جنسیتی زیادی هستند، از سلامت جسمانی و روانی بالاتری برخوردارند.
در گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت به این مساله پرداخته شده است که شکاف جنسیتی چگونه میتواند بر سلامت پسران و مردان اثر بگذارد.
در این گزارش آمده است: «زندگی در کشورهایی با برابری جنسیتی بر سلامت مردان موثر است. این مردان نرخ مرگ و میر پائینتری دارند و کمتر به افسردگی و بیماریهای قلبی-عروقی مبتلا میشوند. آنها روابط جنسی محافظت شدهتری دارند و رفتارهای خشن کمتری از خود بروز میدهند.»
این مطالعات نشان دادهاند با وجود اینکه مردان در اروپا به دلیل کشیدن سیگار و نوشیدن مشروبات الکلی بیشتر از زنان در معرض ابتلا به بیماریهای گوناگون هستند، اما این برابری جنسیتی سبب شده نسبت به مردان دیگر مناطق جهان از سلامت بهتری بهرهمند شوند.
به عنوان مثال امید به زندگی در سال ۲۰۱۶ در مردان متولد سوئیس ۸۱.۲ سال است، درحالی که امید به زندگی در مردان متولد ترکمنستان و روسیه کمتر از ۷۰ سال برآورد شده بود.
بیشتر بخوانید:
بالا بودن شکاف جنسیتی و ارزش شمردن «مردانگی» در جوامع سبب میشود مردان رفتارهایی از خود بروز دهند که سلامت آنان را با خطر مواجه میکند. این افراد به بهانه داشتن «قدرت بدنی بالاتر» تغذیه ناسالمتری دارند، رفتارهای پر خطر جنسی و خشونت بیشتری از خود بروز بروز میدهند که در نهایت سلامت آنان را به خطر میاندازد.
از سوی دیگر در جوامع با برابری جنسیتی کم، مردان بار مسئولیت مالی زندگی را بر دوش میکشند. این موضوع به آنان این قدرت را میدهد تا تصمیمات اساسی خانواده بر عهده آنان قرار گیرد اما در عین حال سبب میشود فشارهای جسمانی و روانی بر آنها بیشتر شده و در نهایت نرخ مرگ و میر زودهنگام آنها افزایش یابد.
در این گزارش تاکید شده است که برابری جنسیتی میتواند فرهنگ جوامع را تغییر دهد و سلامت مردان را بهبود ببخشد.