رویکرد این تیم تحقیقاتی در تحریک دقیق و به موقع اعصاب حتی به صورت کوتاه مدت سبب میشود که عملکرد ماهیچهها در مقایسه با تحریک طولانی بهتر عمل کنند. در تحریک طولانی مدت ممکن است مسیر برخی از سیگنالهایی که به مغز میروند، مسدود شود.
هفت بیمار پاراپلژی در سوئیس توانستند با استفاده از محرکهای الکتریکی که ماهیچههای فلج شده آنها را کنترل میکند، حرکت کنند.
پاراپلژی به معنی فلج کامل هر دو پا و تنه است. بیماران به دلیل آسیب نخاعی در مهرههای پشتی توانایی حرکتی خود را از دست میدهند؛ با این حال دستها در این بیماران سالم هستند.
در جریان این مطالعه ابتدا با عمل جراحی یک سنسور در نخاع بیمار کار گذاشته میشود و سپس با کمک یک دستگاه که به کمر او وصل میشود امواج الکتریکی به نخاع ارسال میگردند.
این تحقیقات در موسسه فنآوری فدرال سوئیس (EPFL) و بیمارستان دانشگاه لوزان (CHUV) صورت گرفته است و به این ترتیب امکان حرکت برای بیماران را بوجود آورده است. در ادامه این تحقیقات بیماران حتی پس از قطع کردن امواج الکترونیکی توانستند به حرکت دادن پاهای خود ادامه دهند.
بیشتر بخوانید:
تحریک بخشهایی از نخاع توان راه رفتن را به معلولان حرکتی بازگرداند
توانبخشی و بازگشت به جامعه؛ آغازی دوباره برای قربانیان جنگ در عراق
تلاشهای دو مخترع معلول ایتالیایی برای تغییر نگرش جامعه نسبت به معلولان
گرگوری کوتین، دانشمند عصبشناس از موسسه فنآوری فدرال سوئیس در لوزان گفت که رویکرد تیمش در تحریک دقیق و به موقع اعصاب حتی به صورت کوتاه مدت سبب میشود که عملکرد ماهیچهها در مقایسه با تحریک طولانی بهتر عمل کنند. در تحریک طولانی مدت ممکن است مسیر برخی از سیگنالهایی که به مغز میروند، مسدود شود.
پیشتر مطالعاتی در این زمینه صورت گرفته بود و برخی تیمهای تحقیقاتی موفق شده بودند با استفاده از روشهای مشابهی امکان راه رفتن را برای بیماران ضایعات نخاعی فراهم آورند. اما این نخستین بار است که بیماران قادرند حتی پس از قطع محرکهای الکتریکی به راه رفتن ادامه دهند.