شرکتهای آلمانی که با کمبود نیروی متخصص مواجهاند، مدتی است از پیچیدگیهای و سختگیریهای قانون، به طور مثال معیارهای سخت و متفاوت ادارات دولتی درمورد کارکنان خارجی مایل به کار در این کشور، شکایت میکنند.
اعضای کابینه آلمان درباره مفاد اصلی پیشنویس لایحه جدید مهاجرت تخصصی به توافق رسیدند اما ایجاد تسهیلات استخدامی برای مهاجران متخصص فاقد مجوز اقامت، همچنان منشأ اختلاف نظر است.
هوبرتوس هایل، وزیر کار، روز پنجشنبه به یک رسانه آلمانی اعلام کرد، مذاکره حزب سوسیالدموکرات با محافظهکاران حزب آنگلا مرکل درباره ایجاد تسهیلات استخدامی برای مهاجران متخصص فاقد مجوز اقامت همچنان ادامه دارد. او گفت: «ما باید مطمئن شویم که به دلایل ایدئولوژیک به زمین نخوریم و مهاجران «اشتباهی» را اخراج نکنیم.»
شرکتهای آلمانی که با کمبود نیروی متخصص مواجهاند، مدتی است از پیچیدگیهای و سختگیریهای قانون، به طور مثال معیارهای سخت و متفاوت ادارات دولتی درمورد کارکنان خارجی مایل به کار در این کشور، شکایت میکنند.
از سال ۲۰۱۵ تا کنون بیش از یک میلیون مهاجر و پناهنده وارد آلمان شدهاند، ولی عدم تخصص و شناخت کافی زبان و جامعه آلمان روند پیوستن این اشخاص به بازار کار این کشور را کند کرده است. این در حالی است که دفتر کار فدرال آلمان چندی پیش اعلام کرد که یک میلیون و ۲۰۰ هزارفرصت شغلی وجود دارد که این رقم یک رکورد در این کشور محسوب میشود.
بیشتر بخوانید:
براساس گزارش روزنامه اقتصادی هندلزبلت، خط مشی کلی پیشنویس لایحه مهاجرت کارکنان متخصص، پیشنهادیِ هورشت زیهوفر وزیر کشور آلمان، هیچ تغییری در صفکشی طولانی پناهجویان در بازار کار ایجاد نخواهد کرد.
اما این لایحه دقیقاً مطابق خط مشی است که حزب آنگلا مرکل در پیش گرفته است. دانیل گونتر، ازرهبران این حزب، در گفتوگو با یک روزنامه آلمانی گفت که از مهاجران متخصص و جاافتاده جامعه آلمان که درخواست اقامتشان رد شده، حمایت میکند.
نکات اصلی پیشنویس لایحه جدید
نکات اصلی لایحه پیشنهادی زیهوفر، تمرکز بر آموزشهای تخصصی برای خارجیان مقیم و کارکنان متخصص کشورهای دیگر اتحادیه اروپا و بررسی تواناییهای بالقوه تخصصی کارکنان دیگر کشورها است.
شرط سن، شناخت زبان آلمانی و پیشنهاد کار تأییدشده توسط یک شرکت آلمانی، از شرایط تسهیل اعطای اقامت به کارکنان غیر اروپایی است. هیچ سامانه امتیازدهی نظیر آنچه در کانادا وجود دارد، در این لایحه در نظر گرفته نشده است. این لایحه در عوض راهکارهایی برای جلوگیری از اعطای تسهیلات رفاهی اجتماعی به مهاجران غیرقانونی پیشنهاد میدهد.
بر اساس این لایحه، روند استخدام کارکنان ماهر در آلمان و کنسولگریهای این کشور تسهیل میشود. در صورتی که فردی تخصص لازم برای انجام شغلی را داشته باشد از جمله فارغ التحصیلان دانشگاهی میتوانند در آلمان اقامت بگیرند. امکان دارد دولت آلمان در صورت نیاز بازار، کارزارهای تبلیغاتی در کشورهای دیگر ترتیب دهد. دولت فدرال نیز آموزش زبان آلمانی را با جدیت بیشتری ادامه میدهد، چرا که شناخت زبان از شرایط مهم اخذ مجوز اقامت است.
با وجود تغییرات پیشنهادی این لایحه، گروهی از ناظران قانون جدید را مؤثر نمی دانند. در ژانویه گذشته، مجله منیجر نوشته بود این پیشنویس عمق کافی در بازبینی قوانین مهاجرت آلمان ندارد.