NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

انتخابات ریاست جمهوری مکزیک: مبارزه با فساد، خشونت و روح چاوز

انتخابات ریاست جمهوری مکزیک
انتخابات ریاست جمهوری مکزیک Copyright عکس: رویترز
Copyright عکس: رویترز
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

همزمان با تجربه خشونت‌های بی سابقه در مکزیک، مردم این کشور روز یکشنبه برای انتخاب رئیس جمهوری آینده این کشور به پای صندوق‌های رای می‌روند.

آگهی

همزمان با تجربه خشونت‌های بی سابقه در مکزیک، مردم این کشور روز یکشنبه برای انتخاب رئیس جمهوری و کنگره آینده به پای صندوق‌های رای می‌روند.

مطابق اعلام دولت مکزیک، در جریان خشونت‌های بی سابقه یکسال گذشته ۲۶ هزار مکزیکی جان خود را از دست داده اند.

روند برگزاری انتخاب به خودی خود بر افزایش قربانیان در مکزیک تاثیرگذار بوده به طوری که از ماه سپتامبر تاکنون ۱۲۲ نامزد انتخابات پارلمانی در جریان این خشونت‌ها کشته شده اند.

با وجود اپیدمی خشونت در مکزیک، سیاست‌ورزی در این کشور کماکان از طریق برگزاری انتخابات  پیگیری می‌شود. ضعف بسیاری از جریان‌های سیاسی باعث شده تا معمولا هیچ حزب سیاسی به تنهایی قدرت را به دست نیاورده و تمامی احزاب فعال در این کشور برای پیروزی در انتخابات ناچار به ائتلاف با سایر احزاب هستند. این امر درباره نامزدهای مقام ریاست جمهوری، به‌عنوان قدرت اول کشور هم صدق می‌کند. 

نظام حقوقی حکومت مکزیک، بسیار شبیه نظام ریاستی ایالات متحده آمریکا، همسایه شمالی این کشور است. 

نامزدهای اصلی انتخابات ۲۰۱۸

کارلوس کاستیلو، کارشناس مسائل سیاسی به یورونیوز گفت که بزرگ‌ترین ائتلاف سیاسی شکل گرفته میان احزاب مکزیک دو هدف عمده را دنبال می‌کند، نخست، کاهش سطح استبداد و دوم، افزایش اعتبار و تاثیرگذاری آراء عمومی که طی سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته است.

  • آندرس مانوئل لوپز اوبرادور
عکس: رویترز
آندرس مانوئل لوپز اوبرادور نامزد ائتلاف سیاسی گروه‌های چپگرای مکزیکعکس: رویترز

آندرس مانوئل لوپز اوبرادور نامزد ائتلاف سیاسی گروه‌های چپگرای مکزیک از جمله حزب جنبش بازسازی ملی(Morena)، حزب کارگر (PT) و حزب رویارویی اجتماعی (PES) است. از او به عنوان یکی از پرطرفدارترین نامزد انتخابات ریاست جمهوری نام برده می‌شود. شعار ائتلاف تحت رهبری او این است:«با هم تاریخ را می‌سازیم»

آقای لوپز اوبرادور که سومین نامزدی ریاست جمهوری را تجربه می‌کند به اتخاذ مواضعی در مخالفت با نظرات نخبگان مکزیکی مشهور است، به عنوان یک چهره پوپولیست مطرح است. بر این اساس بخشی از مکزیکی‌ها معتقدند او در صورت پیروزی در انتخابات تصمیم‌های خطرناکی اتخاذ خواهد کرد که در مجموع به نفع این کشور نخواهد بود.

  • خوزه آنتونیو مید
عکس: رویترز
خوزه آنتونیو مید نامزد ائتلاف راست میانه مکزیکعکس: رویترز

آقای آنتونیو مید نامزد ائتلاف راست میانه مکزیک است و رهبری ائتلاف احزاب سبز مکزیک (PVEM)، اتحاد جدید (PANAL) و حزب انقلاب ساختاری (PRI) بر عهده دارد. شعار اصلی این ائتلاف «همه برای مکزیک» اعلام شده است.

میزان محبوبیت آقای آنتونیو مید به دلیل دارا بودن مناصب مختلف در دولت فعلی و نیز متهم شدن به فساد مالی در نظرسنجی‌ها سیر نزولی به خود گرفته است.

  • ریکاردو آنایا
عکس: رویترز
ریکاردو آنایا نامزد ائتلاف مرکزی برای پیش‌روی مکزیکعکس: رویترز

آقای آنایا که در نظرسنجی‌ها در جایگاه دوم محبوبیت قرار دارد، رهبر ائتلاف مرکزی «برای پیش‌روی مکزیک» است که شامل احزاب انقلاب دموکراتیک (PRD)، جنبش شهروندان (MC) و حزب ملی اقدام (PAN) است. این نامزد ۴۰ ساله سابقه نمایندگی و ریاست مجلس نمایندگان مکزیک را کارنامه سیاسی خود دارد.

بزرگ‌ترین چالش‌های دولت آینده

مبارزه با فساد و حذف مصونیت سیاستمداران برای مؤاخذه در قبال ارتکاب به فساد مهمترین چالش دولت آینده مکزیک خواهد بود. مطابق نتایج یک نظرسنجی که در سال ۲۰۱۷ میلادی انجام شده، تنها ۵ درصد مکزیکی‌ها معتقدند که عدالت در برخورد با تبهکاران رعایت می‌شود.

رشد سطح خشونت‌ها در این کشور نیز از جمله دشواری‌های دولت آینده مکزیک به شمار می‌رود. در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۹۰ نفر در مکزیک کشته می‌شوند. مطابق آمار رسمی از سال ۲۰۱۵ میلادی به این سو میزان خشونت‌ها در این کشور ۳۸۵ درصد افزایش یافته است. به طوری که دیگر عزم جدی بای مبارزه با گروه‌های پرنفوذ قاچاق مواد مخدر وجود ندارد و با حمایت آنها حتی نامزدهای انتخابات نیز در صورت مخالفت با ادامه فعالیت مافیای مواد مخدر کشته می‌شوند.

همچنین مکزیک به اصلاح سیستم انتخابات نیاز دارد. عدم وجود دور دوم انتخابات در این کشور، موجب شده انتخاب نامزد اصلح برای مردم دشوارتر شود.

عکس: رویترز
دیوار حائل میان مکزیک و ایالات متحده آمریکا که با دستور دونالد ترامپ در حال ساخت استعکس: رویترز

در بعد سیاست خارجی مکزیک به توافق و تفاهم با ایالات متحده آمریکا نیاز دارد. تلاش دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای احداث دیوار حائل میان دو کشور و محدود‌سازی روابط تجاری دو کشور، آینده اقتصادی مکزیک را تهدید می‌کند.

آگهی

بیشتر بخوانید:

عوامل تاثیرگذار بر انتخابات

حدود ۱۵ میلیون جوان در فاصله سنی ۱۸ تا ۱۳ سال حائز شرایط رای دادن در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری هستند. در مجموع ۴۰ میلیون مکزیکی دارای شرایط رای دادن در انتخابات روز یکشنبه هستند که ۴۰ درصد آنها را جوانانی تشکیل می دهند که اکثر آنها مخالف فساد و خشونت در مکزیک هستند.

اما سیستم انتخاباتی مکزیک با وجود سرمایه‌گذاری بسیاری که انجام شده با تهدید حملات سایبری متقلبان در انتخابات مواجه است.

با این حال به نظر می‌رسد، بیش از همه سایه بحران ونزئلا نقش تعیین کننده‌ای در نتایج انتخابات مکزیک داشته باشد. بسیاری از مردم با مقایسه سیاست‌های آقای لوپز اوبرادور با سیاست‌های اجرا شده هوگو چاوز، رئیس جمهوری فقید ونزوئلا از دچار شدن مکزیک به سرنوشت ونزوئلا که ماه‌هاست با تورم مهارگسیخته و کمبود شدید مواد غذایی رو به روست، نگران هستند.

آگهی

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مکزیک؛ ۱۵۷ جسد در کامیون، چرا؟

خشونت در تظاهرات ضد دولتی در رومانی؛ ۴۴۰ نفر زخمی شدند

پیروزی نامزد چپ‌گرا در انتخابات ریاست جمهوری مکزیک