بیش از ۵۵۰ پژوهشگر مسائل زنان با در نظر گرفتن عوامل مختلف، خطرناکترین کشورهای جهان را برای زنان تعیین کردند.
در یک نظرسنجی گسترده، درباره ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، بیش از ۵۵۰ پژوهشگر مسائل زنان با در نظر گرفتن عوامل مختلف، خطرناکترین کشورهای جهان را برای زنان تعیین کردند.
براساس این نظرسنجی هندوستان در حال حاضر خطرناکترین کشور برای زنان به شمار میرود و افغانستان و سوریه هم به ترتیب در جایگاههای دوم و سوم این سیاهه قرار گرفتهاند.
به تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
خطر بالای خشونت جنسی و نیز بردگی کاری در هندوستان سبب شد این کشور نخستین کشور این لیست باشد. با وجود آنکه در چهارسال گذشته محافظت از زنان در برابر خشونت به اولویت ملی این کشور تبدیل شده اما این نظرسنجی نشان میدهد تلاشها در این زمینه کافی نبوده است.
دسترسی زنان افغان به حقوق اولیه نیز یک چالش اساسی به شمار میرود و آنان با مسائلی نظیر ازدواجهای اجباری، خشونت خانگی و نیز قتلهای ناموسی روبرو هستند و مجموعه این عوامل افغانستان را در جایگاه دوم کشورهای ناامن برای زنان قرار داده است.
همچنین مانند نظرسنجی مشابهی که در سال ۲۰۱۱ انجام شده بود این نظرسنجی نیز نشان داد که کشورهای افغانستان، جمهوری دموکراتیک کنگو، پاکستان، هند و سومالی همچنان خطرناکترین کشورها برای زنان به شمار میروند.
بنیاد پژوهشی تامسون رویترز پس از موج عظیمی که جنبش موسوم به میتو (#MeToo) به راه انداخت تصمیم گرفت این نظرسنجی را برگزار کند و به نظر میرسد این جنبش و پیامدهای آن سبب شده است ایالات متحده در جایگاه دهمین کشور ناامن جهان برای زنان قرار گیرد.
گرچه ایالات متحده در رتبه کلی دهم را در این سیاهه دارد اما در برای نمونه وقتی سوال شد که زنان کجا در معرض بیشتر خشونت جنسی، آزار و داشتن رابطه جنسی به زور قرار دارند این کشور با سوریه مشترک در جایگاه سوم قرار گرفت و حتی در رابطه با خشونت غیرجنسی و خانگی در جایگاه ششم ایستاد.
ده کشور نخست این لیست به ترتیب خطر زندگی برای زنان عبارتند از ؛ ۱ هندوستان ۲ افغانستان ۳ سوریه ۴ سومالی ۵ عربستان سعودی ۶ پاکستان ۷ کنگو ۸ یمن ۹ نیجریه ۱۰ ایالات متحده آمریکا
در نظر سنجی سال ۲۰۱۷ این همین موسسه قاهره و کراچی خطرناکترین و توکیو و لندن نیز امنترین کلانشهرهای جهان برای زنان تعیین شدند. این نظر سنجی براساس چهار معیار یعنی خشونت جنسی، فرصتهای شغلی، خدمات بهداشتی و خدمات فرهنگی انجام شده بود.
بیشتر بخوانید: