دیوان حقوق بشر اروپا رومانی و لیتوانی را برای همکاری با سازمان سیا محکوم کرد

دیوان حقوق بشر اروپا رومانی و لهستان را به دلیل همکاری با سازمان اطلاعات آمریکا (سیا) برای به راه انداختن زندانهای مخفی محکوم کرد.
عالیترین نهاد قضایی شورای اروپا این دو کشور اروپای شرقی را بهعنوان شریک جرم سیا در موارد متعدد نقض حقوق بشر، مجرم شناخته است.
عبدالرحیم النشیری و زینالعابدین محمود حسین (معروف به ابوزبیده)، از زندانیان سابق گوانتانامو، در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، به دلیل بازداشت در زندانهای مخفی سازمان سیا در رومانی و لیتوانی و شکنجه شدن در این بازداشتگاهها دیوان حقوق بشر اروپا شکایت کرده بودند.
عبدالرحیم النشیری، تبعه عربستان سعودی، از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ در یک زندان مخفی سازمان سیا در رومانی بازداشت بوده است. وی یکی از متهمان اصلی بمبگذاری در ناو یواساس کول در بندر عدن یمن در سال ۲۰۰۰ میلادی است که منجر به کشته شدن ۱۷ نظامی آمریکایی شد.
زینالعابدین محمود حسین، شهروند فلسطینی بدون تابعیت، در زمان بازداشت از سوی واشنگتن بهعنوان یکی از اعضای اصلی شبکه القاعده معرفی شده بود. این فرد به مدت یک سال در بازداشتگاه مخفی سازمان سیا در لیتوانی زندانی بود.
دیوان حقوق بشر اروپا روز پنجشنبه با صدور دو حکم، دولتهای رومانی و لیتوانی را به دلیل مشارکت در ارتکاب جرم شکنجه، نقض حق آزادی و امنیت، نقض حق احترام به زندگی خصوصی و نقض حق دادخواهی عادلانه به پرداخت ۱۰۰ هزار یورو به هرکدام از شاکیان، محکوم کرد.
ابوزبیده در سال ۲۰۱۵، با طرح دعوای مشابه علیه دولت لهستان، توانسته بود حکم محکومیت ورشو به پرداخت ۲۳۰ هزار یورو را از دیوان حقوق بشر اروپا کسب کند.