نتایج یک مطالعه تحقیقاتی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ حاکی از آن است که نزدیک به ۷۲ درصد مردان مراکشی و ۷۸ درصد زنان مراکشی معتقدند: «زنانی که لباسهای تحریکآمیز بر تن میکنند، مستحق آزار و اذیت هستند.»
زنان مراکشی علاقهمند به موج سواری بر امواج ساحل رباط، پایتخت این کشور سوار میشوند، اما همچنان مورد تعرض و آزار جنسی قرار میگیرند.
مریم ۲۹ ساله، مانند بسیاری از دیگر موج سواران زن مراکشی میگوید: «موج سواری در زمستان آسانتر است زیرا سواحل خالی هستند.»
وی میافزاید: «در تابستان ما آزار و اذیتهای زیادی را متحمل میشویم، به همین دلیل به آنچه که میپوشیم توجه میکنیم.»
مریم که مهندس است از چهار سال پیش این ورزش را شروع کرده و میگوید خوششانس است که در یک خانواده «اهل مدارا» بزرگ شده است.
برای بسیاری از زنان اهل مراکش که خانوادههای محافظهکار دارند، چنین فعالیتهایی با محدودیت همراه است.
جلال مدکوری صاحب یک باشگاه موج سواری و ورزشهای آبی در رباط میگوید: «برخی از خانوادهها از اینکه دخترانشان ورزشهای آبی را انجام دهند خجالت میکشند.»
باشگاه موج سواری او در حال حاضر بیش از ۴۰ عضو دارد كه نیمی از آنها را زنان و دختران تشکیل میدهند.
موج سواری در ساحل رباط برای مبتدیان بسیار ایدهآل است. همچنین گردشگرانی که برای بازدید از آثار تاریخی و باستانی به این منطقه سفر میکنند، از ورزشهای آبی در این ناحیه بهره میبرند.
با وجود همه محدودیتها، برخی از اعضای باشگاه می گویند نگرشها در سالهای اخیر تغییر کرده است.
مطالب یورونیوز را در واتساپ دریافت کنید
اولین رقابت بین المللی زنان
ریم بچار، زن موج سوار ۲۸ ساله که چهار سال پیش موج سواری را آغاز کرد میگوید که شرایط برای زنانی که به تازگی این ورزش را شروع کردهاند آسانتر از قبل است.
وی میگوید: «اکنون من تنها ورزش میکنم، تمام روز در ساحل میمانم و در انتها بدون هیچ مشکلی به خانه بازمیگردم.»
موج سواری در ابتدای دهه ۶۰ میلادی در مراکش آغاز شد و به تدریج یه یکی از ورزشهای محبوب در سواحل اقیانوس آرام در شهرهای ساحلی رباط و مهديه تبدیل شد.
بومیان میگویند سربازان آمریکایی و فرانسوی نخستین کسانی بودند که موج سواری را به مراکش آوردند.
این ورزش به تدریج علاقهمندان زیادی در میان زنان مراکشی یافت و نخستین مسابقه بینالمللی موج سواری زنان سپتامبر ۲۰۱۶ در این کشور برگزار شد.
لباسهای تحریکآمیز
ذهنیت مردم نسبت به موج سواری زنان از ساحل به ساحل متفاوت است و مردم برخی مناطق نسبت به دیگر مکانها نسبت به این مساله محافظهکار ترند.
نتایج یک مطالعه تحقیقاتی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۷ حاکی از آن است که نزدیک به ۷۲ درصد مردان مراکشی و ۷۸ درصد زنان مراکشی معتقدند: «زنانی که لباسهای تحریکآمیز بر تن میکنند، مستحق آزار و اذیت هستند.»
زنان موج سوار مراکشی مورد طیفی از انواع آزار و اذیتها از نگاههای آزاردهنده تا درخواستهای نامعقول مواجه میشوند.
با این حال، به نظر میرسد که در ساحل مهدیه مشکلی برای موج سواری زنان وجود ندارد و آنها حتی با بیکینی در ساحل به انواع ورزشهای آبی مشغولند. در مقابل مردم شهر ساحلی ودایه محافظه کارترند و زنان در کنار ساحل اغلب مورد آزار و اذیت مردان قرار میگیرند.
از همین روی باشگاههای موج سواری در میان زنان طرفداران زیادی دارد چرا که به آنان این امکان را میدهد که به صورت گروهی ورزش کنند و در نتیجه از آزار و اذیت در امان بمانند.
اکرم، یکی دیگر از زنان موج سوار مراکشی امیدوار است که زنان و دخترانی که از سوی پدر و برادان خود از فعالیتهای مورد نظرشان باز داشته شدهاند روزی بتوانند آنچه را که میخواهند، انجام دهند.
بیشتر بخوانید: