در پی شیوع بیماری ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر گسترش این بیماری در کشورهای دیگر هشدار داد.
در پی شیوع بیماری ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو، سازمان بهداشت جهانی نسبت به خطر گسترش این بیماری در کشورهای دیگر هشدار داد.
قرار است سازمان جهانی بهداشت روز جمعه ۲۸ اردیبهشت با حضور تدروس آدهانوم گبریسوس، دبیر کل این سازمان در مورد اعلام «وضعیت بهداشتی اضطراری در سطح بینالمللی» به خاطر شیوع ابولا در کنگو تصمیم بگیرد و احتمالا سطح هشدار جهانی را تا حد «خیلی زیاد» بالا ببرد.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، نخستین مورد از ابتلا به بیماری ابولا در منطقه شهری در امبانداکا، شهری با حدود یک و نیم میلیون نفر جمعیت در جمهوری دموپکراتیک کنگو ثبت شده است. این شهر در ساحل رود کنگو واقع شده و از طریق این رود و نیز رودهای بسیار دیگری با کینشازا، پایتخت این کشور در پیوند است.
سازمان جهانی بهداشت گفته است تنها همین مورد خطر ابتلا به ابولا در کنگو و کشورهای همسایه آن را افزایش داده است.
در حال حاضر خطر ابتلا به این بیماری در کنگو در سطح «بسیار زیاد»، در کشورهای همسایه «زیاد» و در سایر کشورهای جهان «ضعیف» اعلام شده است.
مقامهای کنگو روز ۱۸ اردیبهشت از شیوع اپیدمی ابولا در مناطق روستایی شمال غربی این کشور و در نزدیکی مرز کشور همسایه، کنگو برازاویل خبر دادند. سازمان جهانی بهداشت تا کنون ثبت ۴۵ مورد ابتلا به ابولا در کنگو را تأئید کرده و گفتهاند که از این تعداد ۲۵ نفر از این بیماری مردهاند.
آخرین باری که این اپیدمی در کنگو شایع شده بود، در سال ۲۰۱۷ بود که بنا بر اخبار رسمی ۴ قربانی گرفت اما خیلی زود مهار شد.
ابولا در فاصله میان اواخر سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ میلادی در غرب آفریقا بیش از ۱۱ هزار و ۳۰۰ قربانی گرفت.