پارلمان لبنان از ۱۲۸ کرسی تشکیل شده است که از این تعداد ۶۴ کرسی به مسلمانان اعم از سنی، شیعه، دروزی و علوی و ۶۴ کرسی به مسیحیان اختصاص دارد.
لبنانی ها صبح روز یکشنبه بعد از ۹ سال پای صندوق های رای رفتند تا نمایندگان پارلمان را انتخاب کنند. انتخاباتی که بعید است تعادل قدرت را در این کشور تغییر دهد اما برای ثبات اقتصادی لبنان با اهمیت ارزیابی می شود.
انتخابات پارلمانی روز یکشنبه بر اساس قانون جدید انتخابات برگزار می شود که سیستم رای گیری نسبی است. در این سیستم لبنان به ۱۵ حوزه انتخاباتی تقسیم شده و هر حوزه بین ۵ تا ۱۳ کرسی دارد.هدف قانون جدید انتخابات این است که شانس افراد مستقل برای ورود به پارلمان افزایش یابد.
۳.۷ میلیون لبنانی واجد شرایط رای دادن هستند و ۱۲۸ نماینده منتخب پارلمان آینده لبنان را شکل خواهند داد. از این تعداد ۶۴ کرسی به مسلمانان اعم از سنی، شیعه، دروزی و علوی اختصاص دارد و ۶۴ کرسی به مسیحیان. قرار است نتایج انتخابات پارلمانی روز یک شنبه، فردا دوشنبه منتشر شود.
آخرین انتخابات پارلمانی لبنان در سال ۲۰۰۹ برگزار شد و به دلیل خطرات امنیتی برگزاری انتخابات پارلمانی تا امروز به تاخیر افتاده بود.
لبنان گرفتار چندین بحران داخلی و منطقه است. از نظر منطقه ای جنگ هفت ساله سوریه باعث سرازیر شدن بیش از یک میلیون پناهجو به این کشور شده است و همسایگی با اسرائیل و درگیری های گاه و بی گاه حزب الله لبنان با اسرائیل به ناپایداری وضعیت سیاسی و اقتصادی این کشور انجامیده است. همچنین دخالت حزب الله در جنگ داخلی سوریه، تنش های داخلی لبنان را افزایش داده است.
از سوی دیگر تنش های داخلی احزاب لبنانی، از یک سو جناح هوادار سعد حریری نخست وزیر لبنان و از سوی دیگر حزب الله، این تنش ها را تشدید و وضعیت لبنان را ناپایدار کرده است. در این تنش داخلی از یک سو عربستان سعودی بعنوان هوادار سعد حریری و از سوی دیگر ایران بعنوان هوادار حزب الله نقش بازی می کنند.
با این حال از نظر ناظران برگزاری انتخابات پارلمانی پیام مثبتی به سرمایه گذاران است که می تواند اثر مثبتی روی اقتصاد بحرانی لبنان داشته باشد. لبنان دارای یکی از بالاترین نسبت های بدهی به تولید ناخالص داخلی در جهان است و صندوق بین المللی پول هشدار داده است که مسیر مالی این کشور بشدت ناپایدار است.