مجلس اعیان بریتانیا با تصویب ماده ای اجازه خروج یک جانبه از اتحادیه اروپا را از دولت محافظه کار بریتانیا گرفت. طبق این ماده اگر دولت و کمیسیون اروپا به توافق نهایی درباره برکسیت نرسند تنها پارلمان است که تصمیم نهایی را می گیرد و پارلمان می تواند روند برکسیت را بطور کامل متوقف کند.
مجلس اعیان بریتانیا با رای اکثریت عملی شدن نهایی برکسیت را به پارلمان این کشور واگذار کرد. در یک رای گیری مجلس اعیان با ۳۳۵ رای موافق در مقابل ۲۴۴ رای مخالف دستور جلسه ای مهم را تصویب کرد.
در صورتی که دولت محافظه کار بریتانیا با کمیسیون اروپا بر سر برکسیت به توافق نهایی دست پیدا نکند پارلمان بریتانیا اجازه خواهد داشت روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، برکسیت را متوقف کند. در واقع مجلس اعیان این فرصت را به پارلمان می دهد که بالاتر از دولت محافظه کار برای توقف احتمالی برکسیت تصمیم گیری کند.
ترزا می نخست وزیر بریتانیا پیش تر اعلام کرده بود که در صورت عدم کسب توافق نهایی با اروپا بر سر برکسیت، دولت این کشور حق داشته باشد بدون اجازه پارلمان از اتحادیه اروپا خارج شود.
نخست وزیر محافظه کار بریتانیا دلیل این اقدام را نگرانی شرکت های بریتانیایی از بحران در بازار دانسته بود که مجلس اعیان این کشور امروز قدرت تصمیم گیری یک جانبه را از سوی دولت گرفت.
بیشتر بخوانید:
خوشبینی به رشد اقتصادی منطقه یورو؛ گفتگوی یورونیوز با نایب رییس بانک مرکزی اروپا
نشست داووس در سایه چشم انداز مثبت اقتصادی؛ رشد قابل توجه برای آسیا و اروپا
به گفته لرد مارتین هاگ، یکی از نمایندگان مجلس اعیان، ماده ای که دوشنبه در مجلس اعیان به تصویب رسید اجازه مخفی کاری دولت را نمی دهد. اکثریت اعضای مجلس اعیان بریتانیا را نمایندگان هوادار ماندن در اتحادیه اروپا تشکیل می دهند.
تاریخ نهایی جدایی کامل بریتانیا از اتحادیه اروپا مارس سال ۲۰۱۹ میلادی است.
بریتانیا همواره می تواند در صورت عدم موافقت با برکسیت در هشت سال آینده نسبت به مفاد آن به دادگاه عالی اروپا شکایت کند. به نظر می رسد دست کم دو تا سه سال برای اینکه بریتانیا تمام حق رای در نهادهای اروپایی را از دست می دهد طول بکشد. به این ترتیب تا دو سال آینده همچنان این کشور در کنار ۲۷ عضو اتحادیه در استراتژیهای اروپایی شرکت خواهد کرد. اینکه بعد از جدایی کامل تکلیف رابطه اتحادیه اروپا و بریتانیا چه خواهد شد مسالهای دیگر است.