فروش سلاح از سوی آمریکا به تایوان و مجوز کارخانههای آمریکایی برای فروش تکنولوژی نظامی به تایوان، از جمله موضوعاتی است که اعتراض چین را برانگیخته و بر تنش میان دو کشور افزوده است.
مانور نظامی تایوان با حضور تسای اینگ-ون، رئیس جمهوری این کشور آغاز شد. وزارت دفاع تایوان هدف از برگزاری این رزمایش را سنجش توانایی دفاعی کشور و سرعت عمل نیروهای نظامی آن اعلام کرد.
رزمایش تایوان که در آن از مهمات واقعی استفاده نمیشود، یک روز پس از آن آغاز شد که نیروی دریایی چین نیز بزرگترین رزمایش دریایی خود را در دریای چین جنوبی به برگزار کرد. چین همچنین روز پنجشنبه اعلام کرد که قصد دارد از ۱۸ آوریل در تنگۀ تایوان رزمایشی را با مهمات واقعی آغاز کند.
پیش از این مقامات تایوان اعلام کرده بودند که رزمایش چین در این منطقه، با زندگی مردم تایوان همخوانی ندارد و از پکن خواسته بودند اطمینان دهد که صلح در تنگه تایوان برقرار خواهد ماند.
پکن تحت سیاست «چین واحد» همچنان مدعی است که تایوان بخشی از سرزمین اصلی این کشور است.
اگرچه همواره موضوعاتی تنش آفرین میان دو کشور وجود داشته اما انتخاب خانم تسای اینگ-ون در سال ۲۰۱۶ میلادی به عنوان رئیس جمهوری تایوان، بر اختلافات دو کشور بیش از گذشته افزوده است.
این گمان در میان مقامات پکن وجود دارد خانم تسای درصدد گام برداشتن در راه استقلال رسمی تایوان است؛ چیزی که از نظر رهبران حزب کمونیست چین، عبور از خط قرمز محسوب میشود.
تسای اینگ-ون به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح تایوان روز جمعه بر عرشه یکی از کشتیهای جنگی این کشور در سواحل شرقی تایوان حاضر شد تا مستقیما بر اجرای این رزمایش نظارت کند.
او اعلام کرد: «معتقدم که ملتمان باید به عزم و ارادۀ ارتش برای دفاع و حفاظت از کشورمان اطمینان داشته باشند.»
فروش سلاح از سوی آمریکا به تایوان و همچنین صدور مجوز از سوی دولت دونالد ترامپ برای کارخانههای آمریکایی برای فروش تکنولوژی به تایوان با هدف ساخت زیردریایی و کشتیهای جنگی در این کشور، از جمله موضوعاتی است که اعتراض چین را برانگیخته و بر تنش میان دو کشور افزوده است.
برگزاری بزرگترین رزمایش دریایی چین
شی جین پینگ، رئیس جمهوری چین نیز روز پنجشنبه بر عرشه یکی از ناوهای جنگی کشورش حاضر شد تا از نزدیک نظارهگر بزرگترین رزمایش دریایی چین باشد. این رزمایش در دریای چین جنوبی در حال برگزاری است.
در این رزمایش بیش از ۱۰ هزار پرسنل نیروی دریایی ۷۶ جت جنگی و ۴۸ فروند کشتی جنگی و زیردریایی شرکت دارند.
آقای شی اعلام کرد که چین «هرگز به اندازه امروز» به یک نیروی دریایی پیشرو در جهان نیاز نداشته است. او بر مدرنیزه کردن تجهیزات جنگی دریایی و تقویت توانایی این نیروها برای انجام ماموریتهای نظامی تاکید کرد.
نیروی مسلح چین به عنوان بزرگترین نیروی نظامی در جهان، در حال حاضر مشغول پیاده سازی برنامهای بلندپروازانه برای مدرنیزه کردن خود است؛ سرمایه گذاری در تکنولوژیهای نوین نظامی از جمله جنگنده رادار گریز بخشی از این برنامههاست.
برنامههای توسعه نظامی پکن و در این راستا توسعههای سرزمینی چین، همسایگان این کشور را نگران کرده است.
رزمایش دریایی چین پس از آن اغاز شد که ناو هواپیمابر تئودور روزولت آمریکا نیز شروع به گشت زنی در دریای مورد مناقشه چین جنوبی کرد و واشنگتن این کار را یک تمرین روتین خواند.
بیشتر بخوانید: