بیشتر مقامات کاخ سفید که در این عکس میبینید اخراج یا به نحوی وادار به استعفا شدهاند. این افراد که هستند؟
شمار زیادی از مقامات سیاسی که در دوران دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا مشغول به کار بودند در ماههای اخیر اخراج یا به نحوی وادار به استعفا شدهاند. بیشتر مقامات کاخ سفید که در این عکس میبینید، در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ سمت خود را ترک کردند. این افراد که هستند و دلایل استعفا یا اخراج آنان چه بود؟
۱. اوماروسا مانیگو نیومن (Omarosa Manigault Newman): او یک مجری و ستاره تلوزیونی برنامههای واقعنما (reality show) بود که به سمت مدیر اجرایی ارتباطات دفتر روابط عمومی دونالد ترامپ منصوب شد. با این وجود، او در اوایل سال جاری میلادی وادار به استعفا شد. سارا سندرز (Sarah Sanders)، سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید درباره خروج او از این سمت گفت: «وی به دنبال یافتن فرصتهای شغلی بهتر از سمت خود استعفا کرد.»
۲. هوپ هیکس (Hope Hicks) دستیار سیاسی رئیس جمهور و مدیر ارتباطات استراتژیک کاخ سفید بود. وی در نوجوانی به عنوان مدل کار کرد و سپس به عنوان دبیر مطبوعاتی وارد حرفه رسانه شد. در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده آمریکا، خانم هیکس که در سازمان ترامپ مشغول به کار بود به عنوان یکی از مشاورین مطبوعاتی وی وارد کارزار انتخاباتی شد. او که قدیمیترین متحد سیاسی آقای ترامپ بود در ماه مارس ۲۰۱۸ مجبور به استعفا از سمت خود شد. برخی ادعا کردند که وی با آقای ترامپ روابط عاطفی پنهانی داشته است. دلیل اجبار او به ترک سمتش گفتن «دروغهای مصلحتی» بود، اما برخی معتقدند که علت اصلی استعفای وی اختلاف نظرهای سیاسی میان او و ایوانکا ترامپ، دختر رئیس جمهوری ایالات متحده بود.
۳. راب پورتر (Rob Porter) یک وکیل آمریکایی و منشی کاخ سفید بود که به دلیل آنچه «خشونت خانگی علیه همسرش» خوانده شده است، از سمت خود استعفا کرد. گرچه پس از ادعای جینی ویلوبی (Jennie Willoughby)، همسر سابق راب پورتر در مورد آزارگری او، کاخ سفید از پذیرش این اتهام و اخراج وی خودداری کرد، اما به نظر میرسد پس از آنکه خانم ویلوبی کاخ سفید را متهم کرد که با حمایت از همسر سابقش در پی عادی سازی خشونت خانگی است، راب پورتر مجبور به استفا از سمت خود شد.
۴. تام باسرت (Thomas P. Bossert) مشاور امنیت داخلی رئیس جمهوری آمریکا در زمینه مسائل امنیتی و مبارزه با تروریسم بود که همزمان با آغاز به کار جان بولتن (John Bolton)، مشاور جدید امنیت ملی آقای ترامپ از سمت خود استعفا کرد. وی در بسیاری از فعالیتهای رئیس جمهوری از جمله طرح ساخت دیوار در مرز مکزیک و آمریکا نقش داشت. دلیل استعفای او «شرکت در مبارزه با تروریسم و حملات سایبری در سطوح بالاتر» بیان شده است.
۵. استیو بنن (Stephen K. Bannon) به عنوان استراتژیست ارشد و مشاور دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا فعالیت میکرد. او در دهه ۱۹۷۰ و اوایل دهه ۱۹۸۰ از افسران نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا بود در پنتاگون نیز کار میکرد. سپس به بازرگانی و مدیریت رسانهای روی آورد. او در کارزار انتخاباتی ۲۰۱۶ میلادی ایالات متحده از مشاوران آقای ترامپ بود. پس اخراج وی از کاخ سفید، آقای ترامپ در بیانیهای گفت: «استیو بنن هیچ ارتباطی با من و ریاست جمهوریام ندارد. وقتی او اخراج شد، نه تنها کارش بلکه عقلش را هم از دست داد.». با این حال آقای بنن پس از ترک سمت خود به رسانهها گفت: «گمان میکنم خارج از کاخ سفید میتوانم موثرتر عمل کنم.»
۶. راینس پریبس (Reince Priebus) رئیس ستاد کارکنان کاخ سفید بود. وی به درخواست جان بولتون از سمت خود برکنار شد. پس از وی جان اف. کلی (John F. Kelly) ژنرال بازنشسته تفنگداران نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا این سمت را برعهده گرفت. دونالد ترامپ گفته بود پریبس «یک مرد خوب» است.
۷. شان اسپایسر (Sean Spicer) استراتژیست سیاسی آمریکایی، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید و ادارهکننده ارتباطات دونالد ترامپ بود. شان اسپایسر از آغاز دولت دونالد ترامپ در ژانویه ۲۰۱۷ در مقام سخنگوی کاخ سفید فعالیت میکرد. رسانههای آمریکا دلیل استعفای او را اختلاف نظر با رئیس جمهور آمریکا بر سر انتصاب آنتونی اسکاراموچی (Anthony Scaramucci) مدیر جدید ارتباطات کاخ سفید عنوان کردهاند. با این وجود آقای اسکاراموچی نیز تنها ده روز پس از انتصاب از سمت خود کنار رفت. شان اسپایسر یک راستگرای تندرو به شمار میرود و به نظر میرسد که به دلیل عقاید افراطی خود از سمتش کنار گذاشته شده است. همچنین گفته میشود که آقای ترامپ از عملکرد شان اسپایسر رضایت نداشته است. وی اعلام کرده است که در اواسط سال جاری میلادی کتابی در مورد دوران فعالیتش در کاخ سفید و همکاری با دونالد ترامپ منتشر خواهد کرد.
۸. کیتی والش (Katie Walsh) معاون رئیس کارکنان کاخ سفید بود. وی در کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ایالات متحده از مشاوران دونالد ترامپ بود. وی از طرفداران ترامپ و از وطنپرستان افراطی بود که از سمت خود برکنار شد.
۹. مایکل تی. فلین (Michael T. Flynn) سپهبد بازنشسته نیروی زمینی ایالات متحده و مشاور رئیسجمهور در امور امنیت ملی بود. او تنها یک ماه در این سمت فعالیت کرد. علت اخراج وی «اشتباهات کاری» و «درگیری لفظی» با مایک پنس (Michael Richard Pence)، معاون رئیس جمهوری آمریکا و سرگئی کیسلیاک (Sergey Ivanovich Kislyak)، سفیر روسیه در آمریکا عنوان شده است.
۱۰. ریک دیربور (Rick Dearborn) معاون رئیس کارکنان کاخ سفید بود. وی پس از حضور جان کلی از مقام خود به مرتبه پائینتر تنزل کرد و سرانجام مجبور به استعفا از سمت خود شد.
بیشتر بخوانید: