استیون هاوکینگ، فیزیکدان و نظریهپرداز برجسته که اعلام کرده بود به خدا باور ندارد، همچنان عضو برجسته آکادمی علوم کلیسای کاتولیک بود.
آکادمی علوم کلیسای کاتولیک اعلام کرد: «ما از درگذشت عضو برجسته خود، استیون هاوکینگ که بسیار به آکادمی ما وفادار بود عمیقا متأثریم.»
استیون هاوکینگ، فیزیکدان و نظریهپرداز برجسته که اعلام کرده بود به خدا باور ندارد، همچنان عضو برجسته آکادمی علوم کلیسای کاتولیک بود و گفتگوی پرباری میان علم و ایمان پدید آورد.
توییتر این آکادمی افزوده است: «او در ملاقات با ۴ پاپ اعلام کرد مشتاق است رابطه ایمان و منطق علمی را به پیش ببرد. ما کمک عظیم او را به دانش کیهانشناسی کوانتمی و شجاعتش را در رویارویی با بیماری ارج مینهیم. دعا میکنیم که خداوند او را در جلال خود بپذیرد.»
هاوکینگ وقتی تنها ۳۳ سال داشت به دیدار پاپ پل ششم رفت که او را به عضویت این آکادمی درآورده بود. پاپ سالخورده در برابر دانشمند جوان زانو زد تا مدال افتخار آکادمی علوم را به گردن او که روی صندلی چرخدار نشسته بود بیاویزد.
در سال ۲۰۱۶ هاوکینگ در گردهمایی سالانه این آکادمی با موضوع «دانش و ثباتپذیری» شرکت کرد و سخنرانی معروفش با عنوان «منشأ کیهان» را در آن ارائه نمود. هاوکینگ پس از آن به دیدار پاپ فرانسیس رفت.
بسیاری از دانشمندان برجسته جهان و برندگان نوبل عضو آکادمی علوم کلیسای کاتولیک بودهاند که از میان آنها میتوان ماکس پلانک، نیلز بور، ورنر هایزنبرگ، ریتا لوی مونتالچینی و الکساندر فلمینگ را نام برد.
بیشتر بخوانید:
باورهای علمی هاوکینگ هرگز او را از گفتگو درباره علم و ایمان باز نداشت. او در سال ۲۰۱۰ در برنامه زنده شبکه سیانان به مجریگری «لری کینگ»، با «رابرت اسپایتزر»، فیلسوف و روحانی کلیسا درباره بنیادهای علمی نظریه پیدایش جهان و بحثهای یزدانشناختی درباره وجود خدا مناظره کرد.
پس از این مناظره، گی کونسولمانیو، کشیش و اخترشناس واتیکان که در دو رشته فیزیک و فلسفه تحصیل کرده، در همان سال گفت: «من هم به آن خدایی که استیون هاوکینگ به آن باور ندارد، اعتقادی ندارم. خدا علت وجودی هستی است نه نیرویی در کنار دیگر نیروهای کیهان مانند جاذبه یا الکتریسیته.»
یکی از هواداران هاوکینگ پس از مرگ او در توییتی نوشت: «وی در ۸ ژانویه ۱۹۴۲، روز درگذشت گالیله زاده شد و در ۱۴ مارس یعنی روز تولد آلبرت انیشتین از دنیا رفت. بیآغاز، بیپایان.»