دونالد ترامپ و کیم جونگ اون در «اولین فرصت» دیدار خواهند کرد

کاخ سفید اعلام کرد که «در اولین فرصت» دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون، رهبر کرۀ شمالی با یکدیگر دیدار خواهند کرد.
این خبر پس از دیدار چونگ ایویی یونگ، رئیس دفتر امنیت ملی کرۀ جنوبی با آقای ترامپ در روز پنج شنبه ۸ مارس اعلام شد.
به گفتۀ مقامات کرۀ جنوبی، رهبر کرۀ شمالی موافقت کرده است که آزمایشهای هستهای و موشکی را متوقف و خود را به «ضد هستهای شدن» متعهد کند.
انتشار این خبر و دعوت کیم جونگ اون از رئیس جمهوری آمریکا پس از چند ماه تنش و رد و بد شدن اظهارات تهدید آمیز میان رهبران دو کشور انجام میشود.
سارا سندرز، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ دعوت رهبر کرۀ شمالی را پذیرفته و آماده است تا ماه مه با آقای کیم ملاقات کند. قرار است در این دیدار بیسابقه، دربارۀ آینده برنامۀ هستهای و موشکی کرۀ شمالی گفتگو شود.
زمان و مکان دقیق این دیدار هنوز مشخص نیست.
مقامات آمریکا این دعوت را یک پیروزی در پی اجرای سیاست «فشار حداکثری» از سوی دونالد ترامپ توصیف و تاکید کردهاند که آمریکا تا زمانی که کرۀ شمالی خلع سلاح را آغاز نکند، تحریمها را لغو نخواهند کرد.
رئیس جمهوری آمریکا نیز در پیامی توییتری تصمیمات جدید رهبر کرۀ شمالی را یک پیشرفت بزرگ توصیف کرد؛ با این وجود نوشت که تا زمان رسیدن به یک توافق، تحریمهای این کشور به قوت خود باقی خواند ماند.
واکنشها به نامۀ کیم جونگ اون و دعوت او از دونالد ترامپ
رکس تیلرسون، وزیر خارجۀ آمریکا روز جمعه در جریان سفر به آفریقا و نشست خبری در آدیس آبابا، اعلام کرد که «راه طولانی» برای آغاز گفتگوهای مستقیم میان کرۀ شمالی و کشورش وجود دارد و باید انتظارات دربارۀ روابط دیپلماتیک میان دو کشور «واقعبینانه» باشد. او افزود که در این زمینه باید با چشم باز عمل کرد و واقعبین بود. با این وجود تاکید کرد که اولین قدم در این راه، گفتگو است.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه نیز که در آدیس آبابا به سر میبرد، دیدار احتمالی دونالد ترامپ و کیم جونگ اون را «گامی در مسیر درست» توصیف و ابراز امیدواری کرد که این دیدار عملی شود.
مون جائه این، رئیس جمهوری کرۀ جنوبی این خبر را چیزی مانند یک معجزه دانست.
سفیر کرۀ شمالی در سازمان ملل متحد نیز با انتشار بیانیهای «تصمیم شجاعانه» آقای کیم را کمکی به تضمین «صلح و ثبات در شبه جزیرۀ کره و شرق آسیا» توصیف کرد.
در این بیانیه آمده است: «آمریکا باید موضع ما را درک کند و صادقانه و با یک نگرش جدی به برقراری صلح و امنیت در شبه جزیرۀ کره کمک کند.»دولت چین نیز روز جمعه از نشانههای مثبت در روابط ایالات متحده آمریکا و کرۀ شمالی و دیدار قریب الوقوع رهبران دو کشور استقبال کرد.
کرۀ شمالی با آزمایشهای هستهای و آزمایش موشکهایی که میتوانستند آمریکا را هدف قرار دهند و به نام دفاع از کشور توجیه میشدند، همچنین به دلیل نقض گستردۀ حقوق بشر، برای دههها در انزوای بینالمللی بود.
میزبانی بازیهای المپیک زمستانی سال ۲۰۱۸ میلادی توسط کرۀ جنوبی، فرصت دیپلماتیک استثنائی را در اختیار پیونگ یانگ قرار داد تا علاوه بر امکانپذیر شدن گفتگو میان نمایندگان دو کره و اعزام هیاتی بلندپایه از هر کشور به کشور دیگر، درنهایت با میانجیگری سئول، فرصت گفتگو میان رهبر کرۀ شمالی با دونالد ترامپ نیز فراهم آید.
بیشتر بخوانید: