انتقاد شدید رئیس جمهوری کره جنوبی از ژاپن در موضوع «زنان آسایشگر»

مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی، استفاده نظامیان ژاپن در دوران جنگ از زنان کرهای بعنوان برده جنسی را «جنایت علیه بشریت» خواند.
این لحن رئیس جمهوری کره جنوبی نسبت به موضوع «زنان آسایشگر» با اعتراض شدید ژاپن، از مهمترین متحدان سئول روبرو شد.
در دوران جنگ جهانی دوم، زنان و دخترانی که وادار به برقراری رابطه جنسی با نظامیان ژاپن میشدند به «زنان آسایشگر» مشهور بودند. این موضوع یکی از مهمترین چالشها در روابط کره جنوبی و ژاپن است.
مون جائه این، رئیس جمهوری کره جنوبی در سخنرانی روز ملی مقاومت کره در برابر اشغالگری ژاپن گفت که ژاپن در جایگاهی نیست که موضوع زنان موسوم به «زنان آسایشگر» را که در زمان جنگ جهانی دوم بعنوان برده جنسی به ژاپن برده میشدند خاتمه یافته بداند.
رئیس جمهوری کره جنوبی در این سخنرانی گفت: «موضوع جنایت علیه بشریت در زمان جنگ، تنها با یک کلمه خاتمه نمییابد. راهحل واقعی اتفاقات تلخ تاریخی این است که از آن عبرت بگیریم.»
سال گذشته میلادی کره جنوبی از پیدا کردن فیلم ۱۸ ثانیهای درباره «زنان آسایشگر» خبر داده بود که توسط نیروهای نظامی آمریکا در چین ضبط و توسط محققان دولتی در دانشگاه ملی سئول در مجموعه بایگانی مربوط به آمریکا یافت شد.
ژانویه ۲۰۱۷ نصب مجسمه زنان آسایشگر توسط فعالان کرهای در مقابل سفارت ژاپن در سئول، باعث تنش در روابط این دو کشور شد.
در سال ۲۰۱۵ بر اساس این توافق میان توکیو و سئول قرار شد تا ژاپن یک میلیارد ین به صندوق سرمایه گذاری و رسیدگی به «زنان آسایشگر» پرداخت کند. دو طرف توافق کرده بودند که نسبت به انتقاد از یکدیگر درباره این موضوع در مجامع بین المللی خودداری کنند.
چند ماه پیش از آن نیز شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن با رد عذرخواهی مجدد گفته بود که نباید اجازه دهیم فرزندانمان، نوهها و حتی نسلهای آینده که هیچ ارتباطی با آن جنگ نداشتهاند مجبور به عذرخواهی شوند.
بیشتر بخوانید:
تعداد زنان موسوم به «زنان آسایشگر» بین ۲۰ تا ۴۰۰ هزار نفر تخمین زده میشود. آنها در دوران جنگ جهانی دوم از کشورهای کره، چین، اندونزی، فیلیپین و تایوان با وعده کار در کارخانه به ژاپن برده میشدند اما از آنها به عنوان برده جنسی استفاده میشد.