نیروی هوایی آلمان به جای شرکتهای سوخترسان به هواپیمای ظریف بنزین رساند

به گزاری دویچهوله پیش از آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ، شرکت های نفتی فرودگاه شهر مونیخ حاضر به سوخت رسانی به هواپیمای حامل محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نشدند.
گفته شده است که شرکت های تامین سوخت آلمانی نگران بودند که با فراهم کردن سوخت برای هواپیمای وزیر خارجه ایران تحریم های واشنگتن علیه تهران را نقض کنند.
به گزارش رسانه های آلمانی دولت این کشور به زحمت توانسته است مانع آبروریزی و تنش در ارتباط با این موضوع شود و به ناچار وزارت خارجه آلمان از وزارت دفاع کمک گرفته و برای حل شدن مشکل به ناچار ارتش آلمان برای هواپیمای ظریف سوخت فراهم کرده است.
دویچهوله به نقل از ولفگانگ ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ نوشته است که با زحمت و تلاشهای زیاد و با دخالت وزارت دفاع و امورخارجه، حضور ظریف و هیأت همراهش در مونیخ امکانپذیر شده است. او گفته است که در چنین موقعیت خطرناکی، نزدیک بود در اثر تحریمها، حتی امکان گفتوگو با یکدیگر را هم از دست بدهیم.
همچنین روز چهارشنبه وزارت دفاع آلمان با انتشار اطلاعیهای گزارش رسانههای این کشور را مبنی بر اینکه شرکتهای نفتی در جریان سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به مونیخ طی هفته گذشته، حاضر به سوخترسانی به هواپیمای حامل وی نشده بودند، تایید کرد.
وزارت دفاع آلمان اعلام کرد که نیروی هوایی بوندس ور در تاریخ ۱۸ فوریه در فرودگاه مونیخ به هواپیمای حامل ظریف سوخترسانی کرده است.
بیشتر بخوانید:
ظریف: اگر آمریکا از برجام خارج شود ایران نیز گزینه خروج را دارد
تصمیم ترامپ برجام را به کجا می برد؟ آخرین نکته های برجامی ظریف
خبرگزاری فارس درباره این ماجرا نوشته است که فرودگاه مونیخ یک هفته پیش از برگزاری کنفرانس مونیخ به ظریف اعلام کرده بود که هواپیمای وی نمیتواند در بازگشت از هند به آلمان سوختگیری کند. فرودگاه اعلام کرده بود که نمیتوان از شرکتهای محلی سوخت خرید چرا که این شرکتها نگرانند که به این وسیله تحریمهای آمریکا را نقض کنند.
این خبرگزاری افزوده است که به طرف ایرانی اعلام شده بود که یا میتواند با خود سوخت به همراه بیاورد و یا اینکه در وین سوختگیری کند. مقامات ایرانی این موارد را به شدت رد کردند و از ایشینگر خواستند تا برای حل این مسئله وارد عمل شود.
کنفرانس امنیتی مونیخ یکی از گردهمایی های مهم در عرصه امنیت جهانی است که مقامات بلندپایه کشورهای جهان در آن شرکت می کنند و در سال جاری با حضور بیش از ۵۰۰ سیاستمدار و کارشناس در روزهای ۱۶ تا ۱۸ فوریه در مونیخ آلمان برپا شد.
این موضوع باعث واکنش های گوناگونی در شبکه های اجتماعی شد و برخی کاربران این موضوع را مطرح کردند که گویا عملا تحریم هایی که گفته می شود با توافق برجام برداشته شدند در حال بازگشت هستند تا جایی که کار به عدم سوخت رسانی به هواپیمای وزیر خارجه ایران رسیده است.