هندوهای معترض به اکران فیلم تاریخی «پدماوتی» به اتوبوس مدرسه حمله کردند

در حالی که رهبران ده کشور آسیای جنوب شرقی برای شرکت در نشست بیست و پنجمین سالگرد اتحاد این کشورها روز پنجشنبه وارد دهلینو، پایتخت هند شدهاند، اعتراض گروههای افراطی هندو به اکران یک فیلم بالیوودی جنجال برانگیز در چندین ایالت هند شدت گرفت.
مدارس حومه دهلینو نیز بدلیل حمله روز چهارشنبه معترضان به اتوبوس مدرسه در شهر گورگرام تعطیل شد. در تصاویری که رسانههای هند از این حمله منتشر کردهاند، کودکان از ترس در کف اتوبوس نشستهاند.
در پی اعتراض شدید معترضان هندو به اکران فیلم پدماوتی (Padmavati) که با آتش زدن خودروها و حمله به مغازهها همراه بود، پلیس هند تدابیر امنیتی در اطراف سالنهای سینما را افزایش داده است.
گروههای افراطی هندو میگویند فیلم تاریخی پدماوتی که عشق یک حاکم مسلمان به نام علاءالدین خلجی و پادمینی، ملکه کاست راجپوت را روایت میکند، توهین به «الهه هندو» و تحریف تاریخ است.
**بیشتر بخوانید: **تظاهرات هندوها علیه فیلم تاریخی جنجالی به خشونت کشیده شد
این فیلم ۱۶۳ دقیقهای نبرد علاءالدین خلجی، حاکم مسلمان را با چیتور، پادشاه راجپوت بر سر عشق خود به ملکه پادمینی نشان میدهد.
سازندگان پدماوتی پس از بالا گرفتن اعتراضات اعلام کردند که این فیلم تنها بر مبنای داستان عاشقانه میان علاءالدین خلجی و ملکه پادمینی نیست بلکه مقاومت و شجاعت ملکه راجپوتها در برابر ارتش مسلمانان را نشان می دهد.
مورخان هندی معتقدند ملکه پادمینی، شخصیت واقعی تاریخی نیست و تنها شخصیت تاریخی این فیلم علاءالدین خلجی است. وی دومین و قدرتمندترین پادشاه دودمان خلجی بود که از سال ۱۲۹۶ تا ۱۳۱۶ میلادی حکومت کرد.
کارگردان پادماوتی نیز گفته بود که نام این ملکه را از شعر شاعر صوفی هندو، ملک محمد جیسی الهام گرفته شده است.
با این حال معترضان خشمگین هندو اعلام کردهاند: «ملکه رانی پادمینی، الهه ماست و اجازه نمیدهیم به الهه و غرور هندوی ما توهین شود.»
بسیاری از افرادی که به تماشای این فیلم رفتهاند می گویند که صحنههای مورد ادعای هندوها در این فیلم وجود ندارد. گروههای خشمگین هندو و سازمان راجپوت گفته بودند که صحنهای در این فیلم وجود دارد که علاءالدین خلجی خواب رابطه با ملکه پدمینی را میبیند.
ترس از خشم معترضان باعث شده که شرکت پخش کننده و برخی سالنهای سینما، اکران فیلم را در چندین ایالت مانند گجرات و راجستان به حالت تعلیق درآورند.
فیلمهای تاریخی ساخته شده در هند که به روابط هندوها و مسلمانان میپردازند اغلب بحث برانگیز و جنجالی میشوند.
بیشتر بخوانید:
تنش در کشمیر؛ اعتراض روستائیان مرزنشین و توقف نمایش فیلم های هندی در پاکستان
فیلم «خانه نایب السلطنه»؛ فیلمی با مضمون تاریخی درباره استقلال هند
اعتراضات در هند در پی رد درخواست ممنوعیت اکران فیلم پدماوتی توسط دادگاه عالی هند شدت گرفت. دادگاه هند دلیل حکم خود را پایبندی به آزادی بیان ذکر کرده است.
رئیس گروه هندوهای افراطی «راجپوت کارنی سنا» نیز در مقابل گفته است: «اگر شما آزادی بیان دارید، ما نیز آزادی اعتراض داریم.»
جنجالها بر سر اکران پدماوتی با انتشار ویدئویی از آن در ماه دسامبر ۲۰۱۷ میلادی آغاز شد. یکی از رهبران حزب «بهاراتیا جاناتا» برای کشتن دیپیکا پدوکونه، هنرپیشه زن و لیلا بهانسالی، کارگردان فیلم جایزه تعیین کرده و اعضای گروه راجپوت کارنی سنا هندوها را به اعتصاب سراسری فراخوانده بودند.