NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

راهپیمایی «روز خشم» مسلمانان؛ دو فلسطینی در غزه کشته شدند

راهپیمایی «روز خشم» مسلمانان؛ دو فلسطینی در غزه کشته شدند
Copyright 
نگارش از مسعود سالاری
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
لینک کپی پیست کد امبد ویدیو:Copy to clipboardCopied
آگهی

واکنش‌ها به اعلام انتقال سفارت آمریکا در اسرائیل از تل‌آویو به بیت‌المقدس در کشورهای مختلف جهان ادامه دارد.

کنگره آمریکا در ۲۳ اکتبر ۱۹۹۵ این طرح را تصویب کرد اما تا کنون دولت‌های مختلف آمریکا از اجرای این مصوبه کنگره امتناع کرده بودند. انتقال سفارت به بیت‌المقدس از وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بوده است که اکنون با عمل به مصوبه کنگره قصد دارد تا آن را محقق سازد.

تظاهرات در ایران

در ایران نیز شرکت‌کنندگان در نماز جمعه در اعتراض به تصمیم آمریکا دست به راهپیمایی زده و با سر دادن شعارهایی به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی دونالد ترامپ را محکوم کردند. 

در جریان تظاهرات ضد اسرائیلی و ضد آمریکایی در ایران پرچم‌های این دو کشور آتش زده شد.

راهپیمایی معترصان تهرانی با صدور یک قعطنامه به پایان رسید. در این قطعنامه تأکید شد که بیت‌المقدس «تا ابد» پایتخت فلسطین باقی خواهد ماند.

ایران یکی از آخرین کشورهای اسلامی است که روز جمعه در آن راهپیمایی علیه شناسایی بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل برگزار شد. در بسیاری از کشورهای اسلامی دیگر، تظاهرات خودجوش مسلمانان از همان شامگاه چهارشنبه علیه این تصمیم تازه آمریکا آغاز شده بود.

دو کشته در اعتراض و درگیری در سرزمین‌های فلسطینی

گزارش‌های خبری حاکی است به دنبال تصمیم رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل و آغاز روند انتقال سفارت این کشور از تل‌آویو به این شهر، درگیری‌ها در سرزمین‌های فلسطینی شدت گرفته است.

شهرهای مختلف در سرزمین فلسطینی از جمله در کرانه باختری و نوار غزه شاهد برگزاری تظاهرات گسترده در «روز خشم» بودند. شماری از مردم غزه پس از نماز جمعه تظاهرات خود را در اعلام حمایت از قدس برگزار کردند.

در همین حال وزارت بهداشت فلسطین خبر داد که روز جمعه دو مرد فلسطینی در جریان اعتراضات در نزدیکی مرز غزه با اسرائیل بر اثر شلیک گلوله سربازان اسرائیلی کشته شدند. ارتش اسرائیل در بیانیه‌ای که روز جمعه منتشر شد، تأئید کرد که نیروهای اسرائیلی به دو نفر از عاملان اصلی حمله شهروندان فلسطینی به سربازان مستقیما شلیک کرده‌اند. این بیاینه می‌گوید «صدها» معترض فلسطینی با پرتاب سنگ و رها کردن لاستیک‌های شعله‌ور به سربازان اسرائیلی حمله کرده‌اند.

نظیر تظاهرات غزه در شهرهای رام‌الله، خان یونس، بیت‌لاهیا و برخی شهرهای دیگر نیز برگزار شد. در جریان اعتراضات در بیت‌لحم درگیری‌هایی میان جوانان فلسطینی و نظامیان رژیم صهیونیستی صورت گرفت.

المیادین گزارش داد درگیری‌هایی نیز میان تظاهرات‌کنندگان فلسطینی و نیروهای اسرائیلی در برابر مسجدالاقصی رخ داده است. هلال احمر تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد حدود ۴۰ معترض فلسطینی در تظاهرات جنوب نابلس به دلیل استنشاق گاز دچار حالت خفگی شدند.

اعتراض در دیگر کشورهای اسلامی

آتش اعتراضاتی که از شامگاه چهارشنبه در کشورهای اسلامی آغاز شده بود، روز جمعه دامن کشورهای اسلامی دیگر را هم گرفت. شمار زیادی از مسلمانان در شهرهای مختلف جهان از جمله صعده، امان، استانبول، بیروت، داکا و جاکارتا علیه رویکرد خاورمیانه‌ای جدید دولت آمریکا تظاهرات کردند.

در یکی از مهم‌ترین این اعتراضات، شمار زیادی از مردم مالزی به خیابان آمده و علیه سیاست‌های آمریکا و اسرائیل شعار سر دادند. پلیس ضد شورش مالزی به سختی توانست از حمله تظاهرکنندگان خشمگین به سفارت آمریکا در کوالالامپور جلوگیری کند.

آگهی

گزارش‌ها حاکی است معترضان مصری در جریان راهپیمایی خود در برابر مسجد الازهر قاهره پرچم اسرائیل را به آتش کشیدند.

در بغداد و در شهرک صدر دهها صدها نفر که سفیر تشکیلات خودگردان فلسطین در عراق نیز در جمع آن‌ها حضور داشت، دست به تظاهرات زدند. همچنین در موصل، بصره، شهرهای استان الانبار و در برخی دیگر از شهرهای عراق نیز راهپیمایی از مساجد آغاز شده است.

مردم پاکستان هم با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف از جمله اسلام‌آباد، کراچی، پیشاور و لاهور به تصمیم ترامپ اعتراض کردند و از وی خواستند در آن تجدیدنظر کند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

راهپیمایی بازگشت فلسطینیان به غزه به خون کشیده شد

اتحادیه عرب: تصمیم اخیر ترامپ نقض خطرناک قوانین بین المللی است

آژیرهای شلیک راکت در اسراییل به صدا در آمدند