گروههای فعال در امور بشردوستانه می گویند عربستان به وعده خود مبنی بر صدور مجوز لازم برای از سرگیری ارسال کمک های انسان دوستانه به یمن عمل نکرده است.
به این ترتیب ده ها هزار نفر از شهروندان قحطی زده یمن همچنان از کمک های بشردوستانه از جمله مواد غذایی و دارو محروم هستند. ائتلاف نظامی به رهبری عربستان روز چهارشنبه از امکان از سرگیری ارسال کمک به بندر حدیده و فرودگاه صنعا خبر داده بود.
هر چند این ائتلاف ظهر پنجشنبه را به عنوان موعد از سرگیری ارسال کمک های بشردوستانه عنوان کرده بود اما سازمان های فعال در امور انسان دوستانه شب گذشته از عدم صدور مجوز برای ارسال کمک هایشان سخن گفتند.
بیشتر بخوانید:
عربستان از امکان ارسال کمک های بشردوستانه به یمن خبر داد
یکی از مقامات سازمان ملل در یمن در این مورد اظهار داشت: «مانند هر روز درخواستمان برای ارسال کمک را ارائه کردیم اما تاکنون پاسخی دریافت نکرده ایم. از دلیل این تاخیر در مقطع فعلی بی خبر هستیم.» دو کشتی حامل کمک های بشردوستانه (مواد غذایی و دارو) طی روزهای گذشته در انتظار صدور مجوز برای پهلو گرفتن در بندر حدیده بودند.
ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان از روز چهارم نوامبر (۱۳ آبان) و به دنبال پرتاب یک موشک بالستیک از یمن به سوی ریاض از ورود کمک های بشردوستانه به یمن جلوگیری کرد. شورشیان حوثی یمن کنترل بندر حدیده و صنعا، پایتخت این کشور را در اختیار دارند.
سازمان های غیردولتی فعال در امور بشردوستانه هشدار می دهند که ده میلیون نفر از ساکنان یمن به طور اضطراری به کمک های انساندوستانه نیاز دارند. شورای امنیت سازمان ملل روز نهم نوامبر (۱۸ آبان) ضمن ابراز نگرانی از «وضعیت انسانی فاجعه بار» در یمن بر اهمیت ارسال کمک به بنادر و فرودگاه های این کشور تاکید کرده بود.
جنگ در یمن از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون جان بیش از ده هزار نفر را گرفته است. برخی از سازمانهای فعال در امور بشردوستانه از بحران کنونی در یمن به عنوان «بدترین بحران انسانی جهان» یاد کرده اند.
بیشتر بخوانید:
یمن در آستانه بزرگترین قحطی دهههای اخیر
هشدار سه ارگان سازمان ملل درباره بزرگترین فاجعه انسانی در یمن