NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

توافق اولیه بین میانمار و بنگلادش برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی

توافق اولیه بین میانمار و بنگلادش برای بازگرداندن آوارگان روهینگیایی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

میانمار و بنگلادش با امضای یک توافق‌نامه اولیه، قرار است امکان بازگشت چند صد هزار آواره روهینگیایی را که از خشونت در استان راخین میانمار گریخته بودند، فراهم کنند.

طبق آمار رسمی، ۶۲۰ هزار روهینگیایی از ماه اوت گذشته (مرداد ماه) با گذر از مرز به بنگلادش آمده‌اند. آن‌ها از خشونت ارتش میانمار به بنگلادش پناه برده‌اند.

ابو حسن محمود علی، وزیر امور خارجه بنگلادش صبح امروز پنجشنبه ۲۳ نوامبر (دوم آذر) در نایپیداو پایتخت میانمار با «آنگ سان سو چی» همتای خود و رهبر دولت این کشور دیدار و گفت‌وگو کرده بود و بعد از این دیدار توافق اولیه بین دو دولت امضا شد.

به نوشته رویترز، دولت میانمار در تلاش است با این توافق از انتقادها و فشارهای گسترده بین المللی علیه خود در ارتباط با مسلمانان روهینگیایی بکاهد. از سوی دیگر این توافق در حالی امضا شد که طبق اعلام قبلی، پاپ فرانچسکو رهبر کاتولیک‌های جهان در روزهای آینده سفری به دو کشور میانمار و بنگلادش خواهد داشت.

ابو حسن محمود علی، وزیر امور خارجه بنگلادش درباره توافق اولیه گفت: «این یک گام ابتدایی است. آنها را بازخواهیم گرداند (به روهینگیا). حالا باید بر روی این طرح کار کنیم».

از سوی دیگر، زاو هتای یکی از مقامات دولت میانمار در توییتر خود نوشت که توافقی برای بازگشت، بین بنگلادش و دولت برمه امضا شده است. وی جزییات بیشتری از این توافق منتشر نکرد و همچنان زمان اجرای توافق و چگونگی اجرای آن با توجه به تخریب بسیاری از روستاهای محل اقامت روستاییان روهینگیایی در استان راخین میانمار مورد سوال است.

طبق گزارش عفو بین‌الملل، ارتش و دولت میانمار مسئول اوج‌گیری خشونت‌های اخیر شامل کشتار مردم روهینگیا، آتش زدن روستاها و آواره کردن بیش از ۶۰۰ هزار نفر از آن‌هاست. سازمان ملل متحد نیز پیش از این بارها این خشونت ها را محکوم کرد و حتی از آن با عنوان «پاکسازی قومی» علیه مسامانان این استان نام برد. رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا هم روز گذشته طی بیانیه‌ای اعلام کرد که بعد از بررسی دقیق و جامع اطلاعات قابل دسترس، محرز شد که اوضاع در استان شمالی راخین پاکسازی قومی علیه روهینگیایی‌ها است.

بیشتر بخوانید:
آمریکا:عملیات نظامی میانمارعلیه اقلیت روهینگیا «پاکسازی قومی» است

گزارش عفو بین الملل: مسلمانان روهینگیا زندانی رژیم آپارتاید میانمار

فرار پناهجویان روهینگیا از میانمار به بنگلادش

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

هشدار یونیسف نسبت به وضعیت کودکان روهینگیا در فصل طوفان‌های گرمسیری

سیل ویرانگر در شرق بنگلادش چندین کشته بر جای گذاشت

نقش زنان «نسل زد» و ارتش بنگلادش در انقلاب و تحولی نو برای داکا