کاربرد سلاح‌های شیمیایی در سوریه؛ روسیه قطعنامه شورای امنیت را وتو کرد

کاربرد سلاح‌های شیمیایی در سوریه؛ روسیه قطعنامه شورای امنیت را وتو کرد
نگارش از Euronews
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

روسیه برای دومین بار در بیست و چهار ساعت گذشته قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد با عنوان «تمدید ماموریت سی‌ روزه هیات تحقیق درباره استفاده سلاح‌های شیمیایی در سوریه» را وتو کرد. پیش‌نویس این قطعنامه روز جمعه به پیشنهاد ژاپن به رای گذاشته شد. در صورت تصویب این پیشنهاد، کشورهای عضو می توانستند درباره نحوه ادامه کار هیات تحقیق گفتگو کنند.

از سال ۲۰۱۱ میلادی این یازدهمین بار است که روسیه از حق خود برای وتوی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در زمینه سوریه استفاده می‌کند.

پیش‌تر، واشنگتن خواستار تمدید دو ساله ماموریت کمیسیون تحقیق سازمان ملل و سازمان منع سلاح های شیمیایی موسوم به «مکانیسم مشترک تحقیق» بود. خواسته حداقلی آمریکا مبنی بر تمدید یک ساله ماموریت این کمیسیون و تمدید تحریم‎ها علیه عاملان استفاده از سلاح‎های شیمیایی نیز روز پنجشنبه با وتو روسیه روبرو شده بود.

هر قطعنامه برای این که تصویب شود نیازمند ۹ رای مثبت و عدم مخالفت پنج عضو ثابت شورای امنیت –ایالات متحده، فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا- است.

پیشنهاد مسکو تمدید شش ماهه «مکانیسم مشترک تحقیق» به‌ شرط بازنگری ریشه‌ای در فعالیت‌های کمیسیون تحقیق و تعلیق نتایج آخرین گزارش این نهاد مبنی بر مسئولیت حکومت بشار اسد در بکارگیری از سلاحهای شیمیایی است.

بیشتر بخوانید:
روسیه پیش‌نویس قطعنامه جدید آمریکا درباره سوریه را وتو کرد

وتوی پیش‌نویس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل در روزهای گذشته واکنش شدید آمریکا را به‌ همراه داشت. روز پنجشنبه نیکی هیلی، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل گفت که «اگر لازم شود» واشنگتن بار دیگر پایگاه‌های نیروی هوایی سوریه را هدف حمله قرار خواهد داد. وی همچنین تلاش‌های روسیه را در جلوگیری از تحقیق درباره استفاده سلاح‌های شیمیایی توسط رژیم سوریه «شرم‌آور» خواند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تیلرسون: روسیه در عدم توقف دولت سوریه در استفاده از سلاح شیمیایی مسئول است

روسیه پیش‌نویس قطعنامه جدید آمریکا درباره سوریه را وتو کرد

ایالات متحده و ژاپن خواستار پای کارآمدن «همه کشورها» برای ممنوعیت توسعه سلاح‌های هسته‌ای در فضا شدند