NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

شاخص جهانی تروریسم؛ کاهش تلفات، افزایش کشورهای قربانی

شاخص جهانی تروریسم؛ کاهش تلفات، افزایش کشورهای قربانی
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

بر اساس گزارش سالیانه شاخص جهانی تروریسم (GTI) که روز چهارشنبه پانزدهم نوامبر منتشر شد، در سال ۲۰۱۶ شمار افرادی که در حملات تروریستی کشته شده اند کاهش یافته اما شمار کشورهایی که قربانی این حملات شده اند افزایش پیدا کرده است.

این گزارش که توسط موسسه استرالیایی اقتصاد و صلح تهیه شده، آمار مرگ و میر ناشی از حملات تروریستی در سال ۲۰۱۶ را ۲۵۶۷۳ نفر اعلام می کند که نسبت به سال قبل از آن ۲۲ درصد کاهش نشان می دهد.

The institute of Economics and Peace has released the global terrorism index, stating Pakistan as the 5th most affected country by #terrorism.https://t.co/dzhHAKxmB2

— Daily Times (@dailytimespak) November 15, 2017

هرچند در یک سال گذشته شمار قربانیان این حملات در کشورهایی مانند سوریه، پاکستان و افغانستان «نسبت به سالهای قبل» کاهش یافته اما ۷۷ کشور دیگر در جهان دست کم یک حمله تروریستی مرگبار را تجربه کرده اند.
این گزارش نسبت به «روند نگران کننده» گسترش تروریسم در جهان هشدار می دهد و می گوید که در سال ۲۰۱۶ نسبت به سالهای قبل ده ها کشور به قربانیان حملات تروریستی اضافه شدند.

تروریسم در افغانستان

این گزارش وضعیت تروریسم در افغانستان در سال ۲۰۱۶ میلادی را «پیچیده» توصیف کرده و می افزاید: با اینکه طالبان از حملات خود علیه غیرنظامیان کاسته اما میزان حمله ودرگیری این گروه با نیروهای دولتی افزایش چشمگیری داشته است.

تروریسم در اروپا

در اروپا بر شمار کشورهایی که در آنها حملات تروریستی صورت گرفته افزوده شده و سال ۲۰۱۶ مرگبارترین سال حملات تروریستی در این قاره از سال ۱۹۸۸ بوده است.

این گزارش فعالیتهای گروه داعش را عامل افزایش حملات تروریستی در این کشورها می داند و می گوید که در ۷۵ درصد حملات منجر به تلفات در کشورهای اروپایی یا مستقیما از سوی این گروه سازماندهی شده و یا عاملان حملات تحت تاثیر این گروه افراطی بوده اند.

این گزارش می گوید اگرچه افراط گرایان داعش به راه های ساده و «ارزان» برای حملات تروریستی همچون استفاده از خودرو روی آورده اند اما محدود شدن داعش و از دست رفتن منابع این گروه، کاهش تلفات ناشی از حملات تروریستی در نیمه اول سال ۲۰۱۷ را در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: مروری بر حملات تروریستی سال ۲۰۱۶ در اروپا

اکثر حملات تروریستی مرگبار در ۱۰ کشور صورت گرفته است

حملات تروریستی بزرگ با بیش از ۵۰ کشته تنها نیمی از موارد سال گذشته میلادی را تشکیل می دهند. در سال ۲۰۱۶ شمار حمله های دارای این شاخص به ۷۲ مورد رسید.

از این تعداد، تنها دو حملۀ شهر نیس فرانسه و کشتار کلوپ شبانه در اورلاندو ایلات متحده در کشورهای غربی صورت گرفت. از ۳۶ حمله مرگبار در غرب ۷۰ درصد آنها تنها یک کشته داشته و در ۹ مورد از ۲۶ حملاتی که صورت گرفت تنها فرد مهاجم کشته شد.

در سال گذشته، ۷۵ درصد حملات تروریستی با تلفات بالا تنها در ۱۰ کشور عراق، افغانستان، هند، پاکستان، فیلیپین، سومالی، ترکیه، نیجریه، یمن و سوریه صورت گرفته است.

انتقادات نسبت به این گزارش

منابع داده های گزارش سالیانه شاخص جهانی تروریسم (GTI)، شامل حملات و رویدادهایی که در توسط رسانه ها پوشش داده نشده اند را بصورت سیستماتیک حذف کرده و تنها حملاتی را در نظر گرفته است که توسط رسانه های انگلیسی زبان پوشش داده شده و یا آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا یا آژانس‌های دیگر اطلاعاتی آنها را از منابع غیرانگلیسی زبان برگرفته و ترجمه کرده اند.

میا بلوم، استاد ارتباطات دانشگاه جورجیا می گوید: «آمار بر اساس داده های متفاوت و اینکه به چه زبانی باشد، تغییر می کند.» او معتقد است که برای مثال اختصاص ۷۵ درصد حملات به ۱۰ کشور خوشبینانه است و این درصد می تواند بیشتر از آنچه در این گزارش آمده، باشد.

در انتقادی دیگر، کارشناسان معتقدند که تاثیر تروریسم بر جوامع تنها به مرگ و میر ناشی از آن محدود نمی شود. برای مثال اگرچه ۴۰ درصد حملات تروریستی سال گذشته تلفات جانی به غیر از مهاجم آن نداشت اما بر سلامت روانی افراد، جامعه و نیز تصمیمات سیاسی کشورها تاثیر به سزایی داشت.

Behind every death is a unique human being. A beautiful person that is loved and now missed. We are #NotJustANumberpic.twitter.com/iVRcOyMSNt

— Mustafa al-Najafi (@MustafaNajafi) July 6, 2016

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

عملیات گسترده نیروهای امنیتی مصر علیه جهادگرایان؛ ۴۰ «تروریست» کشته شدند

حملات تروریستی سال ۲۰۱۶ در جهان بیش از ۳۴ هزار قربانی داشت

حملات تروریستی سالهای اخیر در فرانسه؛ واکنش جامعه و تاثیر بر انتخابات