نرگس آبیار، کارگردان ایرانی که فیلم او به نام «نفس» بهعنوان نماینده ایران به آکادمی اسکار آمریکا معرفی شده است، میگوید که فیلمش وقاحتی از جنگ را نشان میدهد که سیاستمداران آن را نشان نمیدهند.
وی در گفتوگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس با انتقاد از سیاستمداران، گفت: «آنها هستند که مرزها را مشخص میکنند. سینما، هنر، فرهنگ این کار را انجام نمیدهد و آحاد بشر را به هم نزدیک میکند. ملل را به هم نزدیک میکند.»
خانم آبیار درباره فیلم نفس گفت: « این فیلم وقاحتی از جنگ را نشان میدهد که از آن پرهیز بکنیم. این کاری است که سیاستمداران انجام نمیدهند.»
فیلم نرگس آبیار به زبان فارسی است و داستان دختری به نام بهار را در اوایل انقلاب و آغاز جنگ ایران و عراق تعریف میکند. بزرگترین ترس او از دست دادن پدری است که به بیماری تنفسی حاد دچار است. بهار بیشتر وقت خود را به این میگذراند که ببیند آیا پدرش هنوز نفس میکشد یا نه.
این کارگردان سینما درباره شخصیت اصلی فیلمش تاکید کرد: «هیچ چیزی مانع تخیلات این بچه و آرزوها و رویاهایش نیست: نه مریضیاش، نه فقرش، نه شرایط سختش تنها چیزی که مانع این بچه میشود جنگ است. جنگ است که تخیلات و آرزوها را نابود میکند.»
وی با انتقاد از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا، گفت: «ما باید به سراغ زبانی برویم که مردم را به یکدیگر نزدیکتر کند و نه زبان کینهورزی و زبانی که بین ملل دنیا فاصله بیاندازد. این اتفاق بدی است که در حال حاضر در آمریکا در حال رخ دادن است و میبینیم که جامعه هنری هم آن را دوست ندارد.»
پیش از این خانم آبیار در گفتوگوی دیگری از رئیس جمهوری آمریکا خواسته بود تا با دیدن فیلمش و تجربه مردم عادی ایران از انقلاب و جنگ نگاه خود به ایران را تغییر دهد.
بیشتر بخوانید:نرگس آبیار ترامپ را به چالش «دیدن فیلمش» فرا خواند