فرمان تغییر حروف الفبای قزاقستان از سیرلیک به لاتین صادر شد

فرمان تغییر حروف الفبای قزاقستان از سیرلیک به لاتین صادر شد
نگارش از Euronews

نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان روز جمعه فرمان تغییر حروف الفبای این کشور را امضاء کرد. بدین ترتیب الفبای قزاقی تا ۸ سال دیگر بطور کامل از الفبای سیریلیک به لاتین تبدیل خواهد شد.

استفاده از حروف لاتین در کتب درسی و آموزشی قراقستان از سال آینده تحصیلی آغاز می شود و بصورت مرحله به مرحله تا سال ۲۰۲۵ تمامی اسناد رسمی و کتابها را در بر خواهد گرفت.

از زمان استقلال این جمهوری آسیای میانه از اتحاد جماهیر شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ میلادی تاثیر و نفوذ زبان و فرهنگ روسی بطور چشمگیری در قزاقستان ملموس بوده است. زبان روسی بطور گسترده ای در این کشور مورد استفاده است و زبان دوم رسمی قزاقستان محسوب می شود.


پیش تر سیاست تغییر الفبا از سیرلیک به لاتین در کشورهای همسایه قزاقستان نظیر آذربایجان و ازبکستان که ریشه های مشترک زبانی دارند، اجرایی شده بود.

تا سال ۱۹۲۰ استفاده از خط عربی در قزاقستان رایج بود که جای خود را برای دو دهه به خط لاتین داد. اما در اوایل دهه ۱۹۴۰ میلادی الفبای سیریلیک جانشین آن شد.

گفته می شود الفبای آتی قزاقستان از ۳۲ حرف تشکیل شده به این معنی که حروفی هم برای بیان آواهای زبان قزاقی در نظر گرفته شده است.


حدود ۱۰۰ کشور در دنیا از الفبای لاتین استفاده می کنند، مسئله ای که ارتباطات بین المللی آنها را تسهیل می کند.

مطالب مرتبط