NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ایران آمادگی برای مذاکره درباره برنامه موشکی را تکذیب کرد

ایران آمادگی برای مذاکره درباره برنامه موشکی را تکذیب کرد
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران، گزارش خبرگزاری رویترز درباره آمادگی این کشور برای مذاکره و گفتگو در موضوع برنامه موشکی را تکذیب کرد.

خبرگزاری رویترز جمعه ۶ اکتبر/ ۱۴ مهر در گزارشی اختصاصی از تمایل ایران نسبت به گفتگو درباره زرادخانه های موشک بالستیک خود با کشورهای ۵+۱ اظهار خبر داده بود.

آقای قاسمی با تاکید بر ادامه برنامه‌های موشکی در چارچوب راهبردهای دفاعی ایران گفت: «جمهوری اسلامی ایران بارها در مواضع علنی و دیدارهای دیپلماتیک با مقامات خارجی همانند مصاحبه‌ها و دیدارهای های انجام شده توسط وزیر امور خارجه در سفر اخیرشان به نیویورک، بر غیر قابل مذاکره بودن برنامه‌های دفاعی خود تاکید کرده است و آن را مغایر قطعنامه ۲۲۳۱ نمی داند.»

علیرضا میریوسفی، مدیر ارتباطات هیات ایران در سازمان ملل متحد نیز در حساب توئیتری خود گزارش رویترز را «اساسا نادرست» خوانده است.

This report is categorically false. https://t.co/EBITjLh5wh

— Alireza Miryousefi (@miryousefi) October 6, 2017

رویترز به نقل از منابع دیپلماتیک ایرانی و غربی گزارش کرد که به دلیل تهدیدهای دونالد ترامپ در زمینه عدم تائید پایبندی ایران به برجام و احتمال خروج دولت ایالات متحده از این توافق، مقامات ایران احتمال گفتگو درباره ابعاد موشکی خود را در نظر گرفته است.

یک منبع ایرانی که خواست نام او فاش نشود به رویترز گفت: «مقامات ایرانی در ملاقات‌های حاشیه ای مجمع عمومی سازمان ملل به نمایندگان (قدرت های جهانی) گفته اند که برای بر طرف کردن نگرانی‌ها حاضر به گفتگو درباره برنامه موشکی ایران هستند.»

به گزارش این خبرگزاری، مقامات اروپایی و آمریکا مطرح شدن این موضوع در ملاقات جواد ظریف و رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه ایالات متحده را تائید نکردند. اما دو مقام آمریکایی گفته اند که طرف ایرانی این خط را از طریق طرف‌های ثالث مانند عمان دنبال می کنند.

رویترز می گوید که تمایل ایران به گفتگو در زمینه ابعاد فعالیت موشکی بدلیل احتمال بی اعتبار کردن برجام توسط دونالد ترامپ قوت گرفته است.

اگرچه فرانسه، آلمان، بریتانیا، روسیه و چین، پنج کشور از شش کشور طرف برجام پایبندی خود به این توافق هسته ای ادامه خواهند داد اما کنار کشیدن ایالات متحده و بازگشت تحریم‌ها علیه ایران عملا اجرای این توافق را، دست‌کم برای جمهوری اسلامی بی اثر خواهد کرد.

Iran says missile program non-negotiable, denies Reuters report: agency https://t.co/DmcQJvyZOh

— Reuters Iran (@ReutersIran) October 6, 2017

بسیار از مقام‌های ایرانی در دو سال گذشته از عدم بهره برداری ایران از این توافق، گلایه کرده اند.

خبرگزاری رویترز در گزارش خود به نقل از منبع ایرانی آورده که محمد جواد ظریف بیستم سپتامبر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در دیدار با همتایان خود از شش قدرت اقتصادی جهان از جمله وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به نگرانی درباره توان موشکی ایران پاسخ داد که برنامه موشکی می تواند «مورد بحث» قرار گیرد.

از زمان آزمایش موشک بالستیک ماهواره بر سیمرغ، ایالات متحده بارها ایران را به «نقض روح برجام» متهم کرده است. نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد اخیرا با حضور در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خواستار بازرسی از تاسیسات نظامی این کشور شد.
جمهوری اسلامی ایران برنامه موشکی خود را بخشی از دکترین دفاعی «بازدارنده» خود توصیف می‌کند. مقام‌های سیاسی و نظامی تهران همواره بر «غیرقابل مذاکره بودن» این برنامه تاکید می‌کنند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نیکی هیلی: اگر کاری نکنیم ایران، کره شمالی می‌شود

ایران موشک بالستیک خرمشهر را آزمایش کرد

اسرائیل ادعا کرد: ایران در سوریه موشک دوربرد می سازد