سخنگوی وزارت بهداشت فاجعه قتل آتنا اصلانی را زنگ خطری برای جامعه ایران توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «ماجرای آتنا اصلانی زنگ خطر را در جامعه ما به صدا درآورد تا بدانیم که باید آموزشها را در خانواده، مدارس و رسانهها آغاز کنیم.»
از زمان انتشار خبر ناپدید شدن آتنا اصلانی، دختر هفت ساله اهل پارسآباد مغان استان اردبیل در فضای مجازی فارسی زبان، به نظر میرسد حساسیتها نسبت به چالش کودک آزاری در افکار عمومی شهروندان ایرانی، افزایش یافته است. بسیاری از مقامهای عالیرتبه سیاسی، نسبت به وقوع این فاجعه واکنش نشان داده اند.
آقای حریرچی با اشاره به لزوم مبارزه با این پدیده گفت: «باید به بچهها آموزش دهیم که چگونه «نه» بگویند، در اروپا که روابط بصورت آزادانه وجود دارد باز هم ۲۵ درصد کودکان دختر در معرض خشونتهای جنسی با درجات متفاوت قرار میگیرند.»
احمد خاکی روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت: «از مجموع ۹۳۲ هزار و ۳۰۵ تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی در یک سال گذشته ۲ هزار و ۶۳۷ مورد از این تماس ها در مورد کودک آزاری و ۹ تماس نیز مربوط به اختلال هویت جنسی بود.»
ماجرای قتل آتنا و رسانهای شدن آن یک مورد استثنایی نبود. در ماههای گذشته خبر تجاوز و قتل ستایش قریشی در ورامین هم به شدت افکار عمومی ایران را تحت تاثیر قرار داد. تابعیت افغان ستایش، کودک بودن قربانی آن فاجعه را تحت الشعاع قرار داده بود. اخیرا خبرگزاری فارس گزارشی را درباره دختر خردسالی به نام کیمیا منتشر کرده که مرتبا از سوی ناپدریش مورد تعرض جنسی قرار میگرفته است.
من ستایش هستم: دادخواهی شهروندان افغان مقیم ایران https://t.co/0IP69RYT4qpic.twitter.com/EEUBlSBSeB
— euronews فارسی (@euronews_pe) 16 avril 2016
معاون وزیر بهداشت ایران با اشاره به نبود آمار دقیق درباره کودکان قربانی خشونتهای جنسی گفت: «آماری در زمینه خشونتهای جنسی نداریم، اما آمارمان صفر هم نیست؛ آموزشهای صحیح میتواند در مساجد، مدارس و رسانهها به کودکان داده شود.»
بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت (سپتامبر ۲۰۱۶)، یک چهارم از بزرگسالان جهان در دوران کودکی مورد آزار و اذیت و بدرفتاری قرار گرفته اند. یک نفر از هر پنج زن و ۱۳ مرد در دوران کودکی مورد سوء استفاده جنسی قرار گرفته اند.