علی مطهری، نایب رپیس مجلس شورای اسلامی ایران در واکنش به وضعیت ناگوار اقلیت مسلمان روهینگیا در میانمار، خواستار تشکیل یک نیروی مشترک نظامی شبیه پیمان ناتو بین کشورهای مسلمان شد تا در موارد مشابه سرکوب مسلمانان در میانمار قادر به مداخله نظامی باشند.
مطهری در گفتگو با رسانههای داخلی ایران، با بیان این که واکنشها به وضعیت اقلیت روهینگیا متناسب با ابعاد «جنایتهای دولت میانمار» نبوده است، گفت که این جنایتها «جز با نیروی نظامی متوقف نمیشود».
آقای مطهری عملکرد ترکیه در واکنش به بحران میانمار را نسبت به رویکرد ایران بهتر دانسته است. دولت ترکیه برای کمک به پناهجویان روهینگیا در بنگلادش اعلام آمادگی کرده است.
علی مطهری برای حمایت از مسلمانان میانمار خواستار تشکیل “ناتو اسلامی” شد.
— فرید ابراهیمی (@faridebrahimi62) 8 septembre 2017
- آدم یاد “بمب اتمی اسلامی” رفسنجانی میفته. علی آقا! خودتو رنگ کن.
به رغم انتقاد آقای مطهری از سیاست جمهوری اسلامی در قبال بحران میانمار، دولت ایران اعلام کرد در تلاش است تا یک هیئت دیپلماتیک را برای کمک به مسلمانان روهینگیا به میانمار بفرستد. بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که جمهوری اسلامی بنا دارد تا از طریق سفارت خود در تایلند با دولت میانمار تماس برقرار کرده و در صورت صدور مجوز این کشور، کمکهای انساندوستانهای را با وساطت جمعیت هلال احمر به دست مسلمانان این منطقه برساند.
تلاشهای ایران تاکنون نتیجهای دربرنداشته است زیرا به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، میانمار تاکنون چنین مجوزی برای هیئت ایرانی صادر نکرده است.
پس از این اظهارات، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نیز در نامهای به دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار اقدام فوری جامعه جهانی، به ویژه سازمان ملل متحد در مورد «خشونتهای سازمانیافته علیه مسلمانان میانماری» شد.
در جریان خشونتهای اخیر در ایالت راخین میانمار، صدها نفر از ساکنان این ایالت که بیشترشان را مسلمانان روهینگیا تشکیل میدهند کشته شدند. ظرف دو هفته اخیر بیش از ۲۷۰ هزار نفر از ساکنان ایالت راخین میانمار، برای در امان ماندن از خشونتها به بنگلادش گریختهاند.