رقابت های جودوی قهرمانی جهان روز شنبه در فضایی مملو از شور و نشاط به پایان رسید.
رقابت های جودوی قهرمانی جهان روز شنبه در فضایی مملو از شور و نشاط به پایان رسید.
در بوداپست برای نخستین بار در تاریخ این مسابقات رقابت های تیمی مختلط نیز با موفقیت برگزار شد که بیست و دو تیم شش نفره در آن شرکت داشتند. این تجربه که قرار است در برنامه بازیهای المپیک توکیو نیز گنجانده شود نشان داد با آنکه جودو ورزشی انفرادی است اما مبارزه شانه به شانه در کنار هم موجب تقویت روحیه تیمی می شود.
نتیجه رقابت های تیمی هیچکس را شگفت زده نکرد. ژاپن با ۲۱ برد و تنها ۳ باخت عنوان قهرمانی تیمی را از آن خود کرد. ژاپنی ها در فینال به راحتی تیم برزیل را با نتیجه ۶ بر ۰ شکست دادند و بر سکوی نخست ایستادند.
این هشتمین مدال طلای ژاپن در بوداپست بود که سبب شد در جدول مدال ها نیز بالاتر از فرانسه مکان نخست را به خود اختصاص دهد.
ماریوس ویزر و توماس باخ روسای فدراسیون بین المللی جودو و کمیته بین المللی المپیک میهمان های روز پایانی رقابت های جهانی بوداپست بودند. ماریوس ویزر دیدگاه خود را در باره این مسابقات اینگونه بیان کرد: «مسابقات در سطح بسیار خوبی برگزار شد به خصوص با توجه به اینکه معمولا بعد از المپیک نسل جدیدی از ورزشکاران پا به مسابقات می گذارند. اینبار نسل جوان نشان داد که در حال تبدیل شدن به قهرمانانی جدید هستند که خود را برای بازیهای توکیو آماده می کنند. بیش از پنجاه درصد از قهرمانان سابق المپیک و جهان در این مسابقات نتیجه را واگذار کردند و نسل جدید نشان داد که راه خود را پیدا کرده است. بوداپست نیز میزبان بسیار خوبی بود. جا دارد از دولت مجارستان برای حمایت های لازم، از تماشاگران و نیز از همه نهادهایی که در به وجود آوردن این جو فوق العاده مشارکت داشتند، تشکر کنم. جودو پس از این نقشی بسیار مهمتر از قبل در بازیهای المپیک خواهد داشت. سطح فنی مسابقات نیز بسیار بالا بود. در خصوص قوانین جدید، فکر می کنم ما تصمیم های خوبی اتخاذ کرده ایم. تنها یک مرور کلی باقی مانده که تا قبل از سال جدید انجام خواهد شد و در ماه ژانویه نسخه نهایی را با نظر به بازیهای المپیک آماده خواهیم کرد.»
توماس باخ، رئیس کمیته بین المللی المپیک نیز خاطر نشان کرد: «جودو باید بخش مهمی از برنامه المپیک به حساب آید و حالا که بی صبرانه به بازیهای المپیک توکیو نزدیک می شویم من حتی به جایگاهی بیشتر از آن فکر می کنم. زیرا ژاپن کشور زادگاه این ورزش است. جودو آنجا بیشتر از دور قبلی بازیها اهمیت خواهد داشت.»
باخ در خصوص فرمت جدید مسابقات تیمی نیز گفت: «مسابقات تیمی از اهمیت زیادی برخوردار است. من تجربه آنرا دارم زیرا مدال طلایم را در رقابت های تیمی دریافت کردم. اما فرمت جدید بسیار جذاب تر است زیرا نه تنها ورزشکاران روحیه تیمی خود را تقویت می کنند بلکه فرصت برای ترویج ورزش زنان و مبارزه در جهت برابری جنسیت در بازیهای المپیک و قهرمانی جهان فراهم خواهد بود.»
اما نقطه اوج رقابت های تیمی روز پایانی به فنی اختصاص داشت که اوجیتانی جودوکار زن ژاپنی در نیمه نهایی مقابل حریف کره ای خود به اجرا درآورد و امتیاز ایپون را برایش به همراه داشت.