NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

تکاپو در واشنگتن برای حل بحران قطر

تکاپو در واشنگتن برای حل بحران قطر
Copyright 
نگارش از Euronews
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button
آگهی

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا از کشورهای تحریم کننده قطر خواست راه‌های مذاکره را باز بگذارند. این موضع گیری پس از سخنان عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان مطرح شد که در آن شرایط تعیین شده برای پایان مناقشه را «غیر قابل مذاکره» خوانده و گفته بود که تا وقتی قطر رفتارش را تغییر ندهد تحریم‌ها به قوت خود باقی خواهند ماند.

آقای جبیر که برای دیدار با همتای آمریکایی‌اش به واشنگتن سفر کرده است تاکید کرد که شروط ۱۳ گانه عربستان و سایر کشورها گامی برای برای حل بحران است و اکنون قطر باید «به حمایت از افراطی گری و تروریسم پایان دهد.»

در مقابل آقای تیلرسون اجرای برخی از شروط از سوی قطر را مشکل خواند و از ریاض خواست فهرست درخواست‌ها را کاهش دهد.

قرار است روز چهارشنبه وزیران خارجه عربستان و آمریکا در واشنگتن با یکدیگر دیدار کنند. محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر روز سه شنبه با همتای آمریکایی خود گفتگو کرد، پیش از او نیز محمدعبدالرحمن الصباح، وزیر امور دولتی کویت با آقای تیلرسون دیدار داشت. این دو پس از دیدار طرفین مناقشه را به آرامش و خویشتنداری فراخواندند و خواستار «مذاکرات دیپلماتیک سازنده» شدند. هر دو کشور آمریکا و کویت تلاش می کنند با میانجیگری و مساعی جمیله به بحران خلیج فارس پایان دهند.

تصمیم به اعمال تحریم بیشتر علیه قطر

سفیر امارات عربی متحده در روسیه نیز از تصمیم کشورهای عربی برای اعمال تحریم های بیشتر علیه قطر خبر داده است.

عمرقوباش در گفتگو با گاردین گفته است که تحریم های اقتصادی بیشتری از سوی امارات و متحدانش علیه قطر در نظر گرفته خواهد شد.

سفیر امارات در روسیه افزود: «در صورتی که قطر خواسته های پیشنهادی را نپذیرد، در این مورد باید با قطر “خداحافظی” کرد و دیگر این کشور را در جمع خود نخواهیم خواست.»

کشورهای تحریم کننده، قطر را به حمایت از تروریسم متهم می کنند و ۱۳ شرط برای پایان مجازات‌ها به دوحه ارائه کرده اند که از این جمله می توان به کاهش روابط با ایران، بستن تلویزیون الجزیره و تعطیلی پایگاه هوایی ترکیه در قطر اشاره کرد. در مقابل دوحه با رد اتهامات، اقدام این کشورها را مداخله در امور داخلی قطر می داند و آنها را رد می کند.

همزمان جواد ظریف و زیگمار گابریل، وزیران خارجه ایران و آلمان در یک کنفرانس خبری مشترک گفتگوهای دیپلماتیک را راه حل پایان مناقشه عنوان کردند، آقای ظریف نیز تاکید کرد که «فشار، تحریم و محاصره» رفتار مناسبی نیست.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

ترفند جدید ریاض برای رونق صنعت گردشگری در عربستان سعودی

«اعدام دست‌کم ۸ نفر در ایران»؛ تهران: پاسخ به اسرائیل ربطی به آتش‌بس در جنگ غزه ندارد

عادی‌سازی روابط عربستان و اسرائیل؛ محمد بن سلمان از خطر «سوءقصد به جان خود» ابراز نگرانی کرده است