مایکل فلین، مشاور امنیت ملی برکنارشده آمریکا حاضر نیست اطلاعات و مدارک را در خصوص ارتباطات احتمالی اعضای ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و نیز خودش با روسیه را در اختیار کمیتۀ مجلس سنا قرار دهد.
سنای آمریکا دو هفته پیش از آقای فلین خواسته است تا مدارک مرتبط با ارتباط وی با مقامات روسی را که به ژوئن سال ۲۰۱۵ میلادی باز می گردد، تسلیم کمیته تحقیق این مجلس کند.
این ژنرال سابق ارتش آمریکا در سرپیچی از خواست سنا به متمم پنجم قانون اساسی کشورش استناد می کند که از شهروندان آمریکایی به هنگامی که در پرونده ای جنایی مجبور به شهادت علیه خود شوند، محافظت می کند.
آقای فلین در کارزار انتخاباتی مشاور نزدیک آقای ترامپ و سپس پیش از آن که مجبور به استعفا شود مشاور امنیت ملی وی بود.
فلین پس از آن که دیدار و گفتگویش با «سرگئی کیسلیاک» سفیر روسیه در واشنگتن فاش شد در ماه فوریه ناگزیر به کنارهگیری از سمت خود شد. وی در ابتداء هرگونه تماس با مقامات روسی را منکر شده بود.
یکی از حنجال ها و دردسرهای رئیس جمهوری جدید آمریکا تماس و ارتباط یاران نزدیک وی با مقامات روسی به هنگام رقابت های تنگ انتخاباتی است که وی در آن و در رقابت با هیلاری کلینتون از حزب دموکرات پیروز شد.
همزمان گزارش روزنامه واشنگتن پست حاکی است که آقای ترامپ در ماه مارس از دانیل کاوتس رئیس ادارۀ ادارهکننده اطلاعات ملی و آدمیرال مایکل اس راجرز، مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا خواسته است تا منکر هرگونه «تبانی» شوند.
اما جان برنان، رئیس سابق سیا در آخرین اظهار نظرهایش روز سه شنبه با تایید و تاکید بر دخالت روسیه در کارزار انتخابات ریاست جمهوری آمریکا گفت که اطلاعاتی داشت که نشان می داد مقامات روسی با «اشخاص آمریکایی که در کارزار انتخاباتی ترامپ دخیل بودند ارتباط داشتند».
آقای برنان که در برابر کمیته اطلاعاتی سخن می گفت افزود که روس ها در انتخابات ماه نوامبر آمریکا با «گستاخی تمام دخالت کردند» و در این کار به شدت سماجت ورزیدند و «این سوال را در ذهن من ایجاد کرد که آیا روسیه قادر شد همکاری آن افراد را داشته باشد یا نه.»